אל תפסיקו לקטר

Viktor&Rolf. צילום: אינסטגרם - 3
|

תצוגות הקוטור חוזרות פעמיים בשנה, והפעם, סוף חודש יוני סימן את סיומה של אחת התקופות העמוסות בפריז, עוד לפני פתיחת האולימפיאדה – עם שבוע האופנה לגברים, אירוע Vogue World וכמובן שבוע הקוטור בפריז. יותר מלאפשר אופנה אקסטרווגנטית, שכנראה פחות תתאים ליום-יום, תצוגת הקוטור מאפשרת חופש יצירתי כלשהו למעצבים, וממחישה את היכולת שלהם לבטא את עצמם ואת מה שחשוב להם, ובה בעת לספק לנו הרבה חומר למחשבה

Robert Wun
מוטיב הזמן שדובר עליו בקולקציית הגברים הסוגרת את עבודתו של דריס ואן נוטן חוזרת גם בקולקציית הקוטור של רוברט וון. העבודה שלו לא מפסיקה להפתיע עוד משבוע הקוטור הקודם, אז בחר לעמוד בין הקו הקסום לקו האימה, בין שמלות עם קריסטלים ועד שמלה בליווי דמות חסרת פנים. היום וון דואג להביא כאמור את מוטיב הזמן בצורה שיכולה לגעת לכל אחד בלב, "להגיד שעלינו לחיות את הרגע זו קלישאה, אבל זה נכון. מה שאתה עושה אתה יכול לעשות רק פעם אחת, אז עדיף לך להנות מזה ללא קשר להצלחה או כישלון"' סיפר.

אפשר לראות דמיון כלשהו (אם כי הרבה יותר מרשים) בין הדגם הפותח את התצוגה אז, בינואר 2024, שמלה שחורה בשיבוצי קריסטלים, והדגם הפותח בשבוע האופנה הנוכחי, שמלה שחורה עם הינומה, ואלמנטים לבנים שזורים עליה, במידה מסוימת שתיהן יכולות להזכיר לנו צורות משקעים שונות, בין גשם או שלג.
אלמנטים של משקעים אטמוספריים לא הגיעו כך סתם לתצוגת הקוטור הזו, רוברט וון, שבחר לקרוא לתצוגה שלו "זמן היום" לקח את רעיון עונות השנה כדי להמחיש את מעבר הזמן, ואולי לא סתם הוא בחר בזמן כמוטיב המרכזי, משום שעם התצוגה הזו הוא חוגג 10 שנות עשיה במותג שלו. "שאלתי את עצמי למה אני עושה אופנה?" סיפר וון בראיון "התשובה היא לקבל את העובדה שיום אחד הכל ייגמר, וזה בסדר". אבל הוא לא עוצר בנימה פסימית, אלא להפך, כמו שאמר, כדאי לדעת לנצל כל רגע.

הקולקציה הזו נוגעת בכל כך הרבה אלמנטים, גם אם ברורים, אבל יפיפיים, הוא לא בוחר רק לשבץ את מערכות הלבוש בפרחים או קריסטלי טיפות, אלא ממש להמחיש לנו, ובעיקר בעזרת כיסויי ראש- הינומות, כובעים ואפילו כמה שמשיות את מעברי העונות, בין אם בשמלת הפריחה שהחלק התחתון שלה נראה כקליפה שמסמלת אולי את ההתחדשות ושינוי, אולי כמעט כמו הנחש שמשיל את עורו אחת לכמה זמן ועד שמלה שההדפס עליה נראה כמו אדמה יבשה וסדוקה.
וון מזכיר לנו, שהזמן שלנו כאן הוא מתנה, ואם נוכל לנצל אותו ליצירה – מה טוב.

Robert Wun. צילום: אינסטגרם - 3
Robert Wun. צילום: אינסטגרם

Viktor&Rolf

השנה ויקטור ורולף חוזרים לאלמנטים מעט יותר אבסטרקטיים ופחות להופעה האלגנטית והמורכבת שלהם, כמו שמלות נשף הפוכות או דגמים שעוברים על המסלול פרומים וגזורים, כמו אלו שהיו בשבועות האופנה האחרונים וזכו לביקורות רחבות וצפיות בקנה מידה ויראלי. מה שמאפיין את הקולקציה הזו יותר מכל היא הצורה הכמעט לא-ברורה שלה "הצופה יכול לתת לנפש שלו לתהות, ליצור אסוציאציות חופשיות. אנחנו אוהבים את זה. אנחנו מציעים משהו שמהווה נקודת מוצא לקו המחשבה של מישהו", כך סיפרו לתקשורת, ואולי זה בדיוק מה שהם ניסו לעשות הפעם, הם לא ניסו 'להאכיל' את המבקרים והצופים בכפית על מהי הקולקציה הזו, וכנראה שהיא לא משהו ספציפי אחד, שלא בהכרח עונה על כוונת המעצב המדויקת ביותר, שכן, צמד המעצבים ויקטור הורסטינג ורולף סונורן לא הסכימו להרחיב יותר מידי.
המראה של מערכות הלבוש המורכבות מצורות גיאומטריות פשוטות כמעט קופסאות או קוביות, מגוחך בשל חוסר הקשר, חוסר הקשר למה שהתרגלנו לראות בבית האופנה, שעם הזמן אומנם הפכה ליותר ויותר אקסטרים. האקסטרים הנוכחי שהוא הצורות האבסטרקטיות שלה, הוא מראה של כמעט עטיפות מתנה בחלק מההדפסים, משהו שראינו בעבר אצל כל מיני מעצבים שלקחו את האלמנט המרובע בעיקר באזור הכתפיים (כמו תום בראון לחורף 2023, שלקח את אלמנט ה'עטיפה' וההדפסים קדימה).

לפעמים חוסר ההסברים מאפשר לנו לחשוב מחוץ לקופסא, תרתי משמע כי המטרה היא להראות לנו משהו קצת פחות ברור, אבל לא פחות מרהיב, בהדפסים וצורות מרתקות שמזכירות משהו קצת ילדותי – בין אם קופסאות מתנה או מריונטות ועם האלמנט החביב עליי ביותר, כתפיים מודגשות ביותר, גם אם מעט מוגזמות.

Viktor&Rolf. צילום: אינסטגרם -4
Viktor&Rolf. צילום: אינסטגרם

Armani Privé
קו הקוטור של ארמאני לשבוע הקוטור האחרון הציג את הקלאסיות במיטבה, ולא רק במובן של מערכות הלבוש שהוצגו, מוזיקת הג'אז שליוותה את הדוגמניות הצועדות על המסלול היו רק חלק מהעניין. באותה המידה היה אפשר להפוך את המסלול לגרם מדרגות שממנו יורדות דוגמניות בשמלות עם שובל ארוך וכפפות משי שחורות. אומנם כפפות משי לא היו שם בדיוק, אבל האלגנטיות בצבעים היי  תה שם- צבעי השחור, הלבן והשמפניה, בין אם בגזרות ז'קטים מחויטים שהשוליים מעוטרים בפנינים או עם שמלות נשפכות שמשובצות בהם, בפנינים כמעט כמו כוכבים הביאו תחושת שלמות כמעט כשמדובר בשמלות ופרטי לבוש חגיגיים.
"קולקציית גורג'ו ארמאני פריווה לסתיו חורף 24-25 בנויה סביב פנינים, מתוך תחושה שיש צורך בשלווה ובשקט אינטימי" אמרו במותג על ההשראה של הקולקציה.
כך, מרגיש לעיתים שהבחירה בפלטת צבעים יפיפייה כזו לא הייתה מקרית כשהקולקציה בנויה סביב אלמנט הפנינה, שכן חלק מהפנינים המוכרות מגיעות בצבעי לבן ושחור, מה שהופך את המראות לעוד יותר נעימים לעין וקולעים יחד לאבני החן שהן הפנינים, מבלי להתנגש יותר מידי בצבע.
קשה לבחור דגם אחד מוצלח, זה כמעט בלתי אפשרי כשכל פריט נבחן בקפידה, אבל אחד הדגמים המרתקים לצד שכמיה שלמה המורכבת מפסי פנינים שהיו בתצוגה הזו הוא דווקא ג'קט הקטיפה השחור, שעל קו הכתפיים המודגשות שלו פנינים שהוסיפו עוד סנטימטרים של אלגנטיות למה שיכול היה להיות גם ככה מושלם, אבל בלי הפנינים, זה היה עוד ג'קט שחור יפה, אבל רק ג'קט שחור, ומה שעשה אותו מיוחד יותר היה מראה הפנינים שהוסיף לו מלכותיות מסוימת.
אולי הכוונה בבחירת מוטיב הפנינים קשורה לעובדה שהפנינה היא אבן ההולדת של חודש יוני, שבמסגרתה הוצגה הקולקציה וכמעט מיד לאחר מכן, בחודש יולי הקרוב, ממש עוד מספר ימים יחגוג ג'ורג'ו ארמני יום הולדת עגול, יום הולדת 90, ויש משהו כמעט פואטי בבחירה באבן חן נפוצה כל כך, בגיל כל כך לא נפוץ לעמוד בראשו בית אופנה.

Armani Privé. צילום: אינסטגרם - 3
Armani Privé. צילום: אינסטגרם

Giambattista Valli

התצוגות של Giambattista Valli כוללת בתוכן איזה מרכיב אלגנטי שלוקח כל שמלה לקצה שלה, ממש כמו שאמורות תצוגות קוטור לעשות, הפעם, בתצוגת הקוטור הנוכחית ואלי בחר לשלב בתצוגה לא רק צבעוניות יתר יפיפייה, אלא בכלל את מה שמתלווה אליה בטבע, פריחה אביבית. תשומת הלב לפרטים הקטנים כאן, בשונות של כל דגם והאופן שבו הוא נפרש על מסלול התצוגה הופך את הקולקציה הזו למשהו משרה רוגע מידי, וכנראה גם הרבה מאוד בעזרת המוזיקה ההודית שליוותה את התצוגה מתחילתה, והדוגמניות שפסעו על המסלול בקצב.
מה שהיה מוצלח בעיני מכל שמלה אחרת הייתה העובדה שכמעט לכל מערכת לבוש לוותה עבודת איפור עדינה ומדויקת, ממש כמו השמלות- עלי כותרת של פרחים שהודבקו על גופן של הדוגמניות והשלימו בהרמוניה של ממש את המראה הכולל עם השיפון והטול שדימו חלקי פרחים, והצורה שבה נשפכים הבדים והקפלים.

תשומת הלב המיוחדת לאופן נפילת הבד, וכיוון הקפל, ההדפס והרקמה, יוצרת איזו נקודת מבט מרתקת על מהו קוטור כשהשראה היא פרחים, כי לא מספיק לצרף פרחים למערכות לבוש כדי לקרוא להן קולקציות בהשראת פריחה. על פניו, מוטיב הפריחה הוא לא אחד שקל לפספס בו, הוא אחד כזה שקל למדי לתפוס בו, אבל ג׳יאמבטיסטה מכניס בפריחה ממד נוסף, ממד של מיקום וכוח כלשהו שיש לפריחה על האדם, את יכולות הריפוי שלה ותמציות הפרחים הבריאות-

במובן מסוים בחר ג׳יאמבטיסטה ואלי את ההשראה לקולקציה בהודו, או ליתר דיוק הפרחים של הודו, שפזורים מחוץ לכל מקדש הודי – ההבנה הזו על מהי הקולקציה הזו מאפשרת לנו להסתכל קצת אחרת על מה שהוא לעיתים יכול להיות השראת פרחים 'פשוטה'.

Giambattista Valli . צילום: אינסטגרם - 3
Giambattista Valli. צילום: אינסטגרם
דפנה סאפר -2

דפנה סאפר – עיתונאית אופנה בכירה
אינסטגרם: dafnasaffer@

נינה שוורץ - 3

נינה שוורץ – עורכת תוכן
אינסטגרם: nina_schwartz_stylist@

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריות אופנה, מגזין אופנה
תגובות פייסבוק