הכירו את השף גל פרלמן שיהפוך כל אירוע שלכם לחוויה קולינרית. פרלמן: ״להתעסק עם ירק יותר מדבר אליי״
הוא שף מעורר השראה, שהוא התחיל את דרכו במטבח בגיל 15 כשוטף כלים וכך נחשף לעולם המטבח. כיום הוא בעיקר מבשל באירועים פרטיים, אוהב את התגובה של האנשים שהם פוגשים פעם ראשונה את הניוקי קולורבי. את בת הזוג שלו הוא הכיר פעם ראשונה בחדר המדרגות וכיום היא מבקרת המנות שלו.
מתי היה הרגע שבו הבנת שאתה רוצה לבשל כמקצוע?
״מגיל צעיר נמשכתי למטבח, עם השנים שילבתי עוד עיסוקים ובגיל 26, הבנתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים. על המטבח למדתי מהיום יום.״
מי השפים שעיצבו את הזיכרון הקולינרי שלך?
״דרך השף פליקס רוזנטל, למדתי המון. היום הוא עושה אירועים פרטיים ובעל עסק למכירת מזון הביתה ללקוחות פרטיים. הוא לימד אותי טכניקות, ספקים והכיר לי את עולם הדגים. הייתי הסו שף בחומוסיה ביפו, ביחד עם השף רוזנטל, ושם היינו עושים דברים מאוד מיוחדים. הוא ליווה אותי בכל הדבר הזה.
דרך השף אייל שני, הכרתי את הירקות, איך לגשת לירק. השבוע הכנתי מנה טבעונית והתנהגתי עם זה כמו בשר. להתעסק עם ירק יותר מדבר אליי. אני עושה מנת ירקות שיכולה להפתיע את הסועד.
אני משתמש בחומרי גלם הכי טובים שיש ואני רואה את התגובה של האנשים. ממש כמו ניוקי מהטבע.״
מתי בעצם היתה נקודת המפנה בקריירה שלך?
״היו לי הרבה יחסי אהבה שנאה עם המקצוע. נקודת המפנה היתה שהחלטתי שאני חוזר אחרת למטבח.״
יש אוכל שאוכלים בבית ויש אוכל שמגישים במסעדה?
״בסופו של דבר, מדובר באוכל. כשף זה היצירה והתשוקה שלי. כל דבר אפשר להביא אותו לרמה של מסעדה והדבר החשוב זה איך אתה מנגיש את זה ללקוח. יש דברים שאני אכין במסעדה אבל בבית אני לא אוכל. חומוס אני אוכל במסעדה ואני לא אכין בבית.״
אוכל ישראלי מקומי מדבר אליך?
״אפשר לקחת את המנה הכי פשוטה, השאלה כמה ברצינות אתה לוקח אותה. אני חושב שאנחנו חיים במדינה עם אוכל מדהים, כישרון, חומרי גלם, בורכנו.
כשהסתובבתי באירופה, 15 מדינות, ראיתי שיש הצלחה ישראלית בחו"ל והאוכל הישראלי הוא חזק עם תעוזה ואיך שאני רואה גם עצמי כיום כשף היום אנחנו מנגישים את הכול הצלחת בשיק אירופאי. הרמה בארץ מאוד עלתה.״
לאן אתה רוצה להגיע כשף?
״חשוב לי שתהיה לי פרנסה טובה ושתהיה יציבה. אני רוצה להישאר כעצמאי ואני מאמין שצריך קשת רחבה של עשייה, כמו שאני הולך לעשות ארוחת טעימות וכמו שאני מבשל לאנשים לכל השבוע ואירועים פרטיים ואני רואה את עצמי עוסק בתחום האוכל בכמה שיותר עשייה וצבעים בכל תחום הזה.״
מחשבות על התפתחות בחו"ל?
״עבדתי בלונדון כשנה במטבח. חו"ל מעניין אותי, אני רוצה להתפתח וללמוד עוד מטבחים. יכול להיות שאני אעבור לעבוד שם בתחום בעתיד.״
מה תהליך יצירת המנות שלך, איך אתה ניגש לבניית מנה?
״הכל מתחיל בדימיון, חומרי הגלם. אני חושב על התמונה הכללית ואז אני נכנס לפרטים הקטנים. תוך כדי הדברים יכולים להשתנות, אני מנסה על בת הזוג שלי, החברים שלי. אני נועץ את המנה כמה זמן עד שהיא מגיעה לשידרוג שאני מחפש.״
מה הופך בעיניך מנה, למנה טובה?
״מנה טובה היא מנה שלמה. היא צריכה להרגיש נעים בפה מבחינת טקסטורה, לנצל את החומר הגלם, נראות, אין מה לעשות בעולם של היום זה לא מסתפק לשים על הצלחת, אנשים מצפים להרבה יותר מזה.״
איפה נראה אותך בעוד עשר שנים?
״מקצועית, רואה את עצמי בעולם האירועים הפרטיים עם צוות משלי, מקום לאירוח, זה יכול להיות בתל אביב, לונדון. בונה תפריטים מכשיר צוותים. ברמה האישית, מטייל בעולם, נשוי ומאושר. בשנה האחרונה – אני בזוגיות עם צלמת מוכשרת והעבודה שלה, לא כל כך שונה משלי. הכרנו בשידוך של השכנה, היא גרה מעלי.״
הטיפים שלי לארוחה מוצלחת:
- לבשל עונתי עם מוצרי גלם בעיקר בירק שמתאים לאותה עונה
- יין- ויסנט גרנדין בורגון לבן. יין נקי, מינרלי, שרדונה
- להעיז ולא לפחד
מאיה אושרי כהן – עורכת ראשית
אינסטגרם: maya_oshri_cohen
Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel
Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel