עם ישראל יושב "שבעה" כמעט שנתיים מאז אותה שבת ארורה. הימים הללו ("עשרת ימי תשובה" – תקופה בה אנו היהודים עומדים בפני משפט. דין וחשבון בן האדם לאלוקים) שבין ראש השנה ליום כיפור, הם גם הימים הקשים שעובר עם ישראל מאז ה"שבעה באוקטובר". בין האובדן והכאב, חן מעדני, בוגרת שנקר 2025, מציגה קולקציה נוגעת ללב, המוקדשת לזכרו של בן הדוד שלה, ליאור טרשצ׳נסקי הי"ד, שנרצח בקיבוץ בארי והוא בן 16 בלבד. קולקציה זו, המשלבת בין עולמות הטבע והספורט, נושאת עמה מסר של זיכרון, כאב והתחדשות הן ברמה האישית והן ברמה הקולקטיבית. בתחתית הכתבה חן כותבת ברגישות על עצמה, על הקולקציה, על ליאור ו"השבעה באוקטובר" שלה. טקסט שנכתב מהלב והנשמה. טקסט אישי ובמידה רבה גם לאומי.
עיצוב אופנה: חן מעדני chen.maadani@
שנקר 2025 shenkar.fashion@
צילום: מיכל שירן שמש bymichalshemesh@
צילום ועריכת וידאו: אופיר טרנגו ofirtaragano_photography@
דוגמן: נתן דוידוב natan_davidov2007@
לסוכנות tlv_agency@
עורך אופנה ומפיק: אפי אליסי fashionisrael.mag@













חן מעדני – "מרקם של זיכרון"
פרויקט הגמר שלי: קולקציית גברים לזכרו של ליאור טרשצ׳נסקי ז"ל

הקולקציה שלי נולדה מתוך אבל אישי, ומוקדשת לאדם מיוחד, בן הדוד שלי, ליאור טרשצ׳נסקי ז"ל, שנרצח בבארי ב"שבעה באוקטובר". זו קולקציה שהצמיחה את עצמה מתוך העולמות שחיברו בינינו. טבע וספורט, אשר היו חלק מרכזי מחייו של ליאור. אהבתו העמוקה לכדורגל הייתה חלק בלתי נפרד מהזהות שלו, והיה לי צורך לבטא את זה בעיצוב. ביצעתי זאת באמצעות פסים גרפיים, גזרות ספורטיביות וטקסטורות שמרמזות על תנועה, משחק וזיכרון.

במקביל, חיפשתי דרכים לבטא את תחושת האובדן דרך העבודה שלי עם החומרים. השתמשתי בטכניקות כמו קריעה, פרימה וצריבה. פעולות שמהדהדות את מנהגי האבל במסורת היהודית. לדוגמה, קריעת הבגד בטקס האבל מסמלת את הקרע הפנימי ואת הפצע שהשכול משאיר בגוף ובנפש. פעולות אלה הובילו ליצירת מרקמים שנושאים בתוכם לא רק שבר וכאב, אלא גם קרבה, זיכרון וניסיון להחזיק במה שכבר איננו.

פלטת הצבעים של הקולקציה מתמקדת בגוונים של לבן. צבע שמתקשר לתכריכים, פרידה, טוהר, וגם לאיזושהי התחלה חדשה ושקטה. באופן סמלי, פרחים עומדים במרכז הקולקציה – סמל עתיק ליופי, לשבריריות, לחיים ולמוות. הם מופיעים כהדפסים, בצורות תלת-ממדיות וברמזים צורניים.

פרח הפרג, סמל אוניברסלי של שכול וזיכרון, משולב לאורך הקולקציה כהדפס וכצורה תלת-ממדית. הוא מהווה גשר בין השכול האישי לשכול הכללי, ומעניק לבגד ממד של זיכרון שקט, אך נוכח. בדומה לפסליו של האמן מארק קווין, המקפיא פרחים ברגע שיא פריחתם, גם כאן נשמר רגע. רגיש, עוצמתי ונצחי.

פרחים תופסים מקום משמעותי בטקסי אבלות בתרבויות שונות. הם משמשים כמחווה של כבוד, אהבה והנצחה לנפטרים. עדינותם והמחזוריות של הפרחים – פורחים, נובלים וחוזרים לפרוח. מזכירים את זמניות החיים, אך גם את האפשרות להתחדשות.

אחת ההשראות המרכזיות שלי הייתה האמן הבריטי מארק קווין. הוא יוצר פסלים מפרחים אמיתיים שנקטפים בשיא הפריחה ומוקפאים בתוך שמן סיליקון. ברגע זה הם מפסיקים לחיות, אך נשמרים לנצח בשיא היופי שלהם. גם בקולקציה שלי נשמר רגע – רגע של זיכרון, של פריחה, של כאב ואהבה. באמצעות שכבות, ניגודים ועבודה עם חומר שמעביר רגשות, הקולקציה הזאת היא הדרך שלי לזכור את ליאור ולהרגיש שהוא עדיין כאן . דרך הבד, הצורה והתנועה.

ליאור נולד ב-24 באוקטובר 2007 בקיבוץ בארי, ונרצח בבארי ב-7.10.2023, ימים ספורים לפני יום הולדתו ה-16. הוא היה ילד קיבוץ. יחף, חופשי, עם שיער ארוך ועיניים טובות. אהב את הטבע, את השדות ואת הים, ומצא במרחבים הפתוחים את המקום הבטוח שלו. קראו לו מוגלי, צ’ומפה, ליאורי, ועוד כינויים חביבים. ליאור תמיד היה מוקף באהבה, ומעולם לא הפסיק למשוך אליו קרבה וחום. הוא היה אישיות עדינה וצנועה, מצחיק וחברותי, עם שילוב נדיר של רוך ושקט פנימי, יחד עם נוכחות כובשת. הזיכרון שלו מלווה אותנו תמיד.
חן מעדני

Owner & Editor-in-Chief: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: @fashionisrael.mag
Facebook group: Fashion Israel
Facebook business page: Fashion Israel