ט"ו בשבט במסעדת הצוק

. מסעדת הצוק ראש הנקרה-3
|

כל חג ומנת הספיישל שלו, במסעדת שף "הצוק" בראש הנקרה, חשבו צמד השפים מאור מלכה ואריק דינארו, על מנה בשרית מעניינת וטעימה, עשירה בטעמים ארצישראלים שתסמל את חג האילנות בצורה הטובה והראויה ביותר. המנה תוגש במסעדה (108 שקל) לצד תפריט עשיר בין התאריכים  24-29/01/2016.

. מסעדת הצוק ראש הנקרה-2
כתף טלה לטו בשבט. מסעדת הצוק ראש הנקרה. צילום: יח"צ

כתף טלה במילוי עדשים שחורות, פירות יבשים ויין אדום (ל-6 סועדים)

החומרים:

1 כתף טלה ללא עצם במשקל 2.5-3 ק"ג
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
1 כוס עדשים שחורות מבושלות
5 תאנים מיובשות חתוכות לרצועות
10 שזיפים מיובשים ללא גרעין חתוכים לקוביות גדולות
10 משמישים מיובשים חתוכים לרצועות
חצי כוס אגוזים קצוצים
כוס יין אדום
6 שיני שום שלמות מקולפות
2 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
מלח, פלפל שחור, שאטה יבשה, סוכר

. מסעדת הצוק ראש הנקרה
כתף טלה לטו בשבט. מסעדת הצוק ראש הנקרה. צילום: יח"צ

אופן הכנה:

מטגנים במחבת גדולה את פרוסות הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.
מוסיפים את היין האדום וכף סוכר.
מבשלים על אש קטנה כ-15 דקות עד שנוצרת כמעין ריבה.
מוסיפים למחבת את העדשים השחורות, אגוזים ורבע כפית פלפל שאטה יבש.
מתבלים במלח ופלפל.
מורידים מהאש ומצננים.
מחממים תנור ל250 מעלות.
מניחים את כתף טלה על משטח עבודה שצד השומן פונה כלפי מטה.
ממלאים את הנתח במרכזו ומהדקים לרולדה.
קושרים את הנתח שלא יפתח בזמן הצליה.
מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומניחים את הנתח במרכז
מפזרים את הבצל, גזר והשום מסביב לבשר.
מזלפים על הירקות והכתף טלה שמן זית מלח גס ופלפל גרוס.
צולים ב250 מעלות למשך 15 דקות עד להשחמה.
מכסים את התבנית בנייר אפיה נוסף ובנייר כסף.
אופים עוד שעה וחצי בחום של 200 מעלות עד לריכוך מוחלט.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן או תפוחי אדמה אפויים. בתיאבון!!
מסעדת שף, "הצוק". אתר התיירות ראש הנקרה,
6016849־04. ראשון ־חמישי 12:00־22:00, שישי 11:00־15:00.
המסעדה כשרה למהדרין.
www.ros-hanikra.com

פורסם בקטגוריה כללי
תגובות פייסבוק