למארחים במהלך פסח, השואלים עצמם מה להגיש כמנה ראשונה, כמנה מרשימה, עשירה, יפה, מיוחדת וטעימה שתהפוך לכוכבת החג… המותג הקולינארי מאסטר שף מציע מתכון להכנת כנאפה בשר עם אטריות אורז – כשר לפסח!
המתכון קל להכנה ומתאים כמנה ראשונה לכל ארוחה חגיגית.
מצרכים- חומרים למחבת בקוטר 24 ס״מ:
- 200 גרם אטריות אורז דקות מאסטר שף
- 350 גרם בקר טחון
- 5-6 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל
- 1 כף בהרט
- 1 כפית כורכום
הוראות הכנה:
- משרים אטריות במים לשעה עד לריכוך.
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ושום. מערבבים ומפרידים לפירורים תוך כדי טיגון 3-4 דקות ומתבלים במלח, פלפל וחצי כף בהרט.
- מסננים את האטריות ומערבבים בקערה עם 2 כפות שמן זית, מלח, חצי כף בהרט וכורכום. חשוב לערבב היטב כדי לתבל את כל האטריות ולצבוע אותן בכורכום.
- משמנים מחבת ב-2 כפות שמן זית ומרפדים בחצי מכמות האטריות. משטחים מעליהן את הבשר המתובל. מניחים שכבה נוספת של אטריות אורז וממשיכים לטגן 4-5 דקות או עד שרואים שהאטריות מתייצבות ומזהיבות מעט.
- הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של 4 דקות נוספות.
- מגישים עם טחינה ופיסטוקים ו/או פטרוזיליה מעל.
להגשה:
טחינה
פטרוזיליה ו/או פיסטוקים גרוסים
Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel
פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק