קסטרו באנר קוביה לבן

מספר עובדות על המבורגר

__מסעדת-BBB--צילוום-גבע-טלמור-
|

לרגל יום ההמברוגר, מציגה רשת ההמבורגרים BBB, מספרת עובדות שכדאי לדעת על הקציצה העסיסית 


מאת: מערכת Fashion Israel


בשישי הקרוב, ה 28 למאי, חל יום ההמבורגר הבינלאומי. כידוע, הפך בשנים האחרונות ההמבורגר למאכל הלאומי והנפוץ ביותר בישראל.

  • ההמבורגר הומצא בעיר המבורגר שבגרמניה, ומכאן שמו. את הקציצה הראשונה המציא בשנת 1891 טבח מקומי, שערבב בשר טחון עם ביצת עין. 
  • מסעדות ההמבורגרים בישראל מהוות 12% משוק המסעדות בישראל.
  • ענף ההמבורגרים מגלגל בישראל על פי ההערכות,  כ-2-2.5 מיליארד שקל, עם יותר מ-500 עסקים הפועלים בתחום, בארץ. 
  • ההמבורגר המועדף ביותר על הישראלים הוא המבורגר הבקר הקלאסי, בגודל של כ-200 גרם.
  • ההמבורגר הראשון נמכר בארה"ב בשנת 1921 במסעדה שבקנזאס. 
  • הכריך הפופולרי בעולם כ-60 אחוז מסך כל הכריכים שנמכרים בעולם הם המבורגרים, ובארצות הברית מדובר על כ-70 אחוז. 
  • בשנת 2012 נשבר שיא גינס, במדינת מינסוטה שבארצות הברית, שם הוכנה קציצת ההמבורגר הגדולה בעולם.
  • ההמבורגר הוא תלוי תרבות: לרוב מדובר בקציצה העשויה מבקר טחון, אך מסתבר שלא בהכרח: כל תרבות מאמצת לעצמה את הקציצה האהובה עליה. במדינות שונות מקובל להכין את הקציצה לא רק מהבשר הטחון הקלאסי אלא גם מהודו, עוף, יען, עז ואף קנגרו. כמובן שקיימות גם אלטרנטיבות לצימחונים כמו המבורגר עדשים, קינואה, פטריות וכו'.

לרגל יום ההמבורגר מציעה רשת BBB את ספיישל ניו יורק, למשך סוף השבוע בין התאריכים 27-29.05.21. ספיישל 'ניו יורק', לצד צ'יפס ספיישל, במחיר של 78 שקל בלבד.

יום-ההמבורגר-הבנילאומי-ספיישל-ניו-יורק
יום ההמבורגר הבנילאומי ספיישל ניו יורק. צילום: נתנאל ישראל
זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

בעלים ועורך אחראי: אפי אליסי
Fashion Israel – מגזין אופנה של ישראל
מייל: fashionisrael.mag@gmail.com
אינסטגרם: fashionisrael.mag
אתר: https://www.fashion-israel.co.il/
הקבוצה שלנו בפייסבוק: Fashion Israel – מגזין אופנה של כולם!
דף עסקי: Fashion Israel

באנר נשים קסטרו 300
פורסם בקטגוריות Fashion Food, חדשות האוכל
תגובות פייסבוק