אז מה כדאי לאכול בסוף הצום? כדי שלא "תתנפלו על האוכל" בדקה בה נגמר הצום, פנינו לשפית והבלוגרית גלי בן שמעון כדי לקבל ממנה את המתכון המנצח שלה למרק חרירה
טוב, זה אחד השמות ההזויים שיכולים להיות למרק אבל כמה שהוא הזוי ככה הוא טעים! את המרק הזה נוהגים להכין המרוקאים לצאת צום כיפור, האמת שאני לא יודעת למה שייכו את המרק הזה דווקא לצאת הצום כי המרק הזה כל כך טעים ובריא ששוב, באמת לא ברור לי למה. בכל אופן אצלי בבית המרק הזה מככב באופן קבוע.
יאללה, בואו נתחיל..
מצרכים:
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק דק
- 1 צרור עליי כרפס קצוצים דק
- 4-6 גבעולי כרפס קצוצים גס
- 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
- 2 עגבניות גדולות (לגרד לרסק)
- 1 כוס עדשים ירוקות (גדולה)
- 1 כוס עדשים כתומות (גדולה)
- 1 כוס גרגירי חומוס (סנפורסט)
- 1 לימון סחוט
- חופן אטריות ביצים דקות
תיבול:
- 1 כף כמון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית כורכום
- 5 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
מזלפים את השמן לסיר עמוק ומתחילים בטיגון הבצל, ברגע שהבצל הופך לשקוף מוסיפים את העדשים ומערבבים קלות. לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ושוב ערבוב קל. מייד לאחר מכן מוסיפים את גרגירי החומוס ואת כל הירק הקצוץ ומערבבים. ממשיכים עם טיגון קל על להבה נמוכה ואז מוסיפים את הלימון והעגבניות המגורדות, מוסיפים כליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. ברגע שהמרק רתח מנמיכים את הלהבה ומבשלים כך במשך כשעה.
לאחר כשעה מוסיפים את האטריות וממשיכים בישול של עוד 20 דק׳.
מה שנשאר לכם זה להנות ולהגיד לי תודה!
צום קל וחתימה טובה לכל בית ישראל.
האתר של גלי בן שמעון: https://chefgalibenshimon.co.il/
האינסטנגרם של גלי בן שמעון: gali_ben_shimon
Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel