"נופים מדומיינים": הגבולות נעלמים והחיילים רוקדים אבבא

מגזין אמנות, מגזין אופנה, מוזיאון ינקו דאדה: ״נופים מדומיינים״. מיצב-2
|
״נופים מדומיינים״. מיצב

צילומי גבולות ישראל נחתכו, פורקו והורכבו מחדש לנוף שאין לו גבול רשמי. במיצב "נופים מדומיינים" של סטפן באלטנספרגר ודויד סיפרט, חיילי צעצוע חמושים רוקדים לצלילי "Dancing Queen" ומכניסים הומור מטריד אל שאלות של לאומיות, טריטוריה ואלימות

מוזיאון ינקו דאדה: ״נופים מדומיינים״. מיצב-3
״נופים מדומיינים״. מיצב

לארוע הראשון הוזמנו 2 אמנים שוויצרים להציג במוזיאון: סטפן באלטנספרגר ודויד סיפרט – Stefan Baltensperger, David Siepert

מוזיאון ינקו דאדה: ״נופים מדומיינים״. מיצב-1
״נופים מדומיינים״. מיצב

את הסדרה פותחים  2 אמנים שוויצרים שמציבים עבודה מיוחדת לחלל הגלריה באכסדרה. האמנים סטפן באלטנספרגר, יליד שוויץ, ודויד סיפרט, יליד גרמניה, יוצרים במשותף בשוויץ החל משנת 2007.
הפעילות האמנותית שלהם עוסקת בסוגיות חברתיות, תרבותיות ופוליטיות, והם רואים את תפקידם כאמנים ביצירת דרכים חדשות להתבוננות ולהבנת העולם בו אנו חיים.
במיצב "נופים מדומיינים", המוצג על קיר הכניסה של המוזיאון, ממשיכים האמנים את עיסוקם בנושאים של זהות לאומית, מבנים גיאופוליטיים ותפקיד המדינה על גבולותיה ומגבלותיה. המיצב מורכב מקולאז' של צילומים מגבולות מדינת ישראל, המופיעים בשכיחות גבוהה במנועי חיפוש שונים באינטרנט, ומייצגים את אזורי העימות המוזכרים ביותר בשיח ברשת.
בהדבקת פיסות הנוף הגזורות והצבתם בקונטקסט חדש, מוחקים האמנים את הגבולות הרשמיים של מדינת ישראל, יוצרים נופים מדומיינים המערערים תפיסות מקובלות ומביאים לידי ביטוי משאלת לב ליצירת מציאות אחרת.
על גבי הקולאז' מוצבים שלושה מסכי וידאו, המכסים חלקית את הנוף. בעבודת הווידאו מתוארים חיילי צעצוע, המופעלים על יד סוללה, חסרי זהות ומנותקים מזמן וממקום ספציפיים. "החיילים" אוחזים ברובים ונעים בכוריאוגרפיה פשוטה לקצב צלילי גרסה מיוחדת שיצרו מהלהיט הידוע:  "Dancing Queen", של להקת אבבא משנות ה-70. המחווה הצבאי של ירי בידי חיילים, הופך לתנועת ריקוד רובוטית ומשעשעת  ובוחן מחדש פרקטיקה מקובלת לפתירת קונפליקטים באמצעות אלימות.

אוצרת התערוכה: רינה גנוסוב – Rina Genosov

מוזיאון ינקו דאדה: ״נופים מדומיינים״. מיצב
״נופים מדומיינים״. מיצב

מוזיאון ינקו-דאדא
www.jancodada.co.il

מוזיאון ינקו-דאדא, כפר האמנים עין הוד

new logo 2026

מגזין אופנה – Fashion Israel
אי מייל: fashionisrael.nag@gmail.com
אינסטגרם: fashionisrael.mag@
וואטסאפ: 050-7368167

עורך ראשי: אפי אליסי
עורכת אופנה: shaniaqua@

Fashion Israel – הבית של האופנה הישראלית
אופנתי. חברתי. ישראלי.