בקרוב יחול חג שבועות, חג הגבינות והיין. החלטתי ללכת ולבדוק יין שיש לו טעם של עוד. לאחר בדיקה, החלטתי לשתף אתכם הקוראים בחוויית היינות של יקבי ברקן. התמקדתי בסדרת גולד וסדרת בטא. בסדרת גולד ניתן למצוא מהדורת יינות מיוחדת בעלי אופי מיוחד שיוצרו מענבים שגודלו בכרמים מובחרים בגליל העליון. סדרת גולד כוללת ארבעה סוגי יינות: קברנה סוביניון, רוזה, מרלו וגווירצטרמינר. כל היינות מבציר 2022.
סדרת גולד
קברנה סוביניון. גולד עשוי מענבי קברנה סוביניון שגודלו בכרם בן זמרה במושב עלמה הנחשב לאחד מאזורי הגידול הטובים בארץ. לאחר תסיסה בטמפרטורה מבוקרת התיישן היין בחביות עץ. צבעו אדום בוהק. הוא מתובל בציפורן, קוקוס, נגיעות פלפל שחור, טבק ורמזים אדמתיים. אופי פירותי – שזיף שחור ודובדבנים ונגיש ובעל גוף מלא.
רוזה. יינות רוזה שיוצרו מענבי מלבק שגודלו בכרם עלמה, שהו על קליפות הענבים במשך שעות בודדות ומיד לאחר מכן הועברו למיכלי תסיסה. זמן קצר זה הספיק ליצירת הצבע הורדרד, הסמוק והמוכר. טעמי היין חושף ארומות של פירות אדומים, כתומים ודובדבן אדום. אלו מלוות בנגיעת הדרים ואופי טרופי.
מרלו גולד. יין רענן ופירותי, עשוי מענבי מרלו. יושן בחביות עץ אלון צרפתי. מתאפיין בארומת פירות יער ושזיף, עץ קלוי ווניל.
גווירצטרמינר. היין עשוי מענבי גווירצטרמינר שנבצרו באזור מושב עלמה. הענבים נבצרו בלילה והגיעו ליקב עם אור ראשון. לאחר סחיטה מהירה, המיץ תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת של 16-18 מעלות צלזיוס ומיד לאחר מכן הועבר לאחסון. כך, במיכלים המיוחדים נשמר האופי הארומטי הייחודי של זן ענבים זה.
בבחירה של יין, לכל אדם יש הטעם וההעדפה שלו. המחיר שווה לכל נפש: 39 שקלים. המלצתי, קחו אחד מכל סוג!
סדרת בטא
איזה כיף. את היינות היוקרתיים הללו ניתן יהיה לרכוש בחנויות היין המובילות. מדובר בסדרה יוקרתית ומורכבת ממגוון רחב של זנים. בשלב הראשון אפשר יהיה לרכוש את ארבעת היינות: ריזלינג TDN, ארגמן, כתום ווין גרי. במסגרת תחרות היין המכובדת terravino לשנת 2023-2024 זכו יינות הסדרה במדליית הזהב עבור ויין גרי, הארגמן וריזלינד TDN. אמליץ לכם על שני יינות שאהבתי במיוחד, למרות שכולם נעימים. נתחיל עם ארגמן שהוא יין המורכב מזן ענבים מקומי ישראלי שפותח בשנות השבעים על מנת ליצור זן פורה ועשיר בצבע המותאם לאקלים המקומי. ארגמן היה בשימוש מאז ועד היום בעיקר כזן כמותי המייצר מסת פרי גדולה, אבל ביקב ברקן תמיד האמינו בו כזן ייחודי, זן ישראלי נפלא שאין בשום מקום אחר. צבעו עז ובארומה נהדרת של פרי אדום ושחור. תבלינים ופרחוניות קלה, בעל טאנינים עדינים ועגולים במיוחד, מגע קטיפתי ורך. מומלץ ביותר.
המלצתי השנייה הינה ריזלינד TDN, בציר 2019. הריזלינג הוא זן אצילי ויוצא דופן הגדל על טרסות מתפתלות בעמק נסתר ונפלא. מעבר לארומות הראשוניות של הריזלינג של פרי הדר ופרחים, יש לו תכונה אחת יחידה ומופלאה המבדילה ומייחדת אותו משאר הזנים. עם הזמן ובחלוף מספר שנים, מתפתחת בריזלינג המתיישן ארומה בשם TDN. לארומה זו ניחוח ייחודי של פטרוליום/קרוזן. יין מעניין מאד ובעל ארומה נהדרת בטעם עדין.
שאלה: מה ההבדל בין יין לבישול לבין יין לשתייה?
תשובה: אין דבר כזה יין לבישול. היין שטעים לחיך ועושה לנו טוב לשתות אותו יעשה טוב גם לכל תבשיל (לא משנה מחירו של היין). היין ששתינו – איתו נבשל.
אלון לב – עורך מדור אוכל
בעלים של "שף בבית", פינוקים לאירוח ולארועים.
כמו כן, יועץ בתחום המסעדנות.
טלפון 0547455880
אינסטגרם: alon_lev_table_tannis@
Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel