אי אפשר לחגוג באמת את חנוכה בלי ביס מסופגנייה, אך איך אפשר לאכול בלי לפצוח בדיאטה מיד עם שוך החג? סופגניה ללא סוכר, מתוקה וטעימה, יכולה להיות פיתרון נהדר
חומרים שיספיקו לכם ל-20 סופגניות:
1/2 קילו קמח
25 גרם שמרים
10 שקיות סוכרלוז או סוכרזית סטיוויה
2 חלמונים
תמצית רום
כוס חלב
ריבה או שוקולד ללא סוכר
שמן צמחי לטיגון
כפית מלח
אבקת סטיוויה כפית לכפית
איך מכינים?
א. נכניס למיקסר במערבל קמח, שמרים, סוכרזית, 2 חלמונים, מעט שמן, מלח ותמצית רום. באמצעות הוו לשים במשך כדקה.
ב. נוסיף חלב באופן הדרגתי ונערבל במשך כרבע שעה עד שיתקבל בצק במרקם חלק ודביק.
ג. נניח את העיסה בקערה ונכסה אותה לשם התפחת הבצק.
ד. נלוש פעם נוספת ונעשה התפחה נוספת במשך כ-15 דקות.
ה. את הבצק נחלק ל-2 חלקים בגודל דומה וניצור 2 גלילים. מכל גליל ניצור 20 יחידות, שמהן נכין כדורים חלקים בגלגול ידני.
ו. שוב נשהה להתפחה במשך כשעה עד שהנפח של הבצק יוכפל.
ז. את כדורי הבצק מטגנים בשמן חם ועמוק עד להזהבה.
ח. בעזרת מזרק ממלאים את הסופגניות בריבה או בשוקולד ללא סוכר ובוזקים מעל סטיוויה.
*המתכון מוגש באדיבות סוכרזית