"עידן תמיד היה יד ימיני. הוא מאוד חסר לי"

הילה סתיו ועידן שתיוי ז"ל - צילום: זיו יוגב-13
|

המעצבת הילה סתיו, סטודנטית בפקולטה לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למינהל, זכתה במקום השני בתחרות Israel Brand Award שנערך במוזיאון ת"א עם 0710, פרויקט האופנה שלה שהוקדש לאחיה עידן שתיוי ז"ל שנרצח ונחטף לרצועת עזה: "עידן היה עוזר לי בהכל, כל יום צילום שהייתי מפיקה הוא היה שם. פשוט הרגיע אותי שהוא בסביבה"

קולקציית האופנה שיצרה הילה, תחת הנחייתה של המעצבת שרון רהב מסטודיו 0304, היא חלק ממותג אופנה בשם "0710" שנולד מהכאב הקולקטיבי של ה-7 באוקטובר ומהכאב הפרטי של הילה – אחותו של עידן שתיוי ז"ל שנרצח ונחטף לרצועת עזה.

מדובר במותג אופנה עכשווי המגיב לאירועים אקטואליים תוך שימוש בפרטי לבוש כאמצעי מחאה. מטרת הפרויקט/המותג הייתה למזג אופנה עם הנעה לפעולה, לייצר מחאה אקטיבית של קהילת אנשים צעירים, דעתניים, להוטים להשפיע ולהניע שינוי.

תחרות Israel Brand Award מציינת ומכבדת את החשיבות וההשפעה שיש למיתוג, לחדשנות ולעיצוב, ומציגה את מהלכי המיתוג פורצי הדרך בישראל בשנתיים האחרונות. צוות בכיר של 26 שופטים מתחומים שונים, בראשות יו״ר צוות השופטים שגיא חביב מניו יורק, בחר את המיתוגים הזוכים ב־16 קטגוריות. התחרות הינה יוזמה של Brand Academy, המרכז למיתוג מתקדם בעידן החדש, בהובלתו של יריב עמית ובשיתוף יפעת תקשורת וחברת KANTAR ישראל – נותנת במה לחברות, מנהלים ומנהלות, מעצבות ומעצבים, שהצליחו לייצר מהלכי מיתוג יוצאי דופן.

הילה סתיו. צילום: יח״צ - 124
הילה סתיו. צילום: יח״צ

"כילדה", מתארת הילה סתיו, "תמיד נמשכתי לעיצוב ולאמנות. הנעורים שלי היו מלאים בחיפוש אחר זהות ובשאיפה ליצור משהו משמעותי. כמעט כל שנה בגיל ההתבגרות שלי הייתי משהו אחר, מתלבשת בסגנון אחר שומעת. מוזיקה אחרת, בעיקר חיפשתי עם הזמן, הבנתי שעיצוב הוא השפה שלי והדרך חיים שלי. אני מתרגשת מתהליכים נפשיים, להיות במקום מסויים לעבוד קשה עם הרבה כוונה והתמודדת ולהתגבר. דברים שמכילים משמעות רגשית עמוקה – בין אם זו יצירת עיצוב שמביע סיפור אישי, שיחה שמחברת אנשים, או תגובה מרגשת ליצירה שלי. אני מתרגשת מהיכולת להשפיע על אחרים באמצעות העבודות שלי."

"עולם האופנה תמיד משך אותי, לגבי 4 שנים כשהייתי בת 21 פתחתי מותג אופנה שנקרא halo de lune. מותג צעיר שמביא טרנדים, החלטתי לפתוח אותו כי הרגשתי ששואלים אותי המון מאיפה מה שאני לובשת אז החלטתי ליצור מותג שהוא פשוט אני. ב-7 לאוקטובר סגרתי אותו כי הבנתי שאני רוצה לעשות אופנה שיש בה משמעות, פרויקט 0710 היה נקודת מפנה שבה הבנתי שאוכל לשלב עיצוב עם מסר חברתי וליצור השפעה דרך אופנה. כמו שציינתי מאז שאני זוכרת את עצמי זה הדבר האהוב עלי ותמיד הייתי מתעסקת במה אני לובשת ואיך זה הופך להיות מיוחד. כשהייתי סטודנטית לעיצוב הבנתי שעיצוב, ולא רק אופנה, הוא הייעוד שלי. זה מה שמרגש אותי ומניע אותי קדימה."

"זה תמיד היה שם, בגיל קטן ההורים שלי היו קונים לי מחברות של דוגמאות גזרות והייתי צובעת אותן ויוצרת גזרות בעצמי, אחרי הצבא עשיתי כמה קורסים בתפירה ותדמיתנות, תמיד אהבתי אופנה ובמהלך התואר שלי בתקשורת חזותית החלטתי לשלב, אבל התחזק במיוחד אחרי האירועים של 7 באוקטובר. הבנתי שאופנה יכולה להיות כלי למחאה ולהשפעה."

הילה סתיו. צילום: יח״צ - 113
הילה סתיו. צילום: יח״צ

"אופנה עבורי", אומרת הילה סתיו, "כלי תקשורת עוצמתי. היא לא רק אמצעי לביטוי עצמי אלא גם דרך להעביר מסרים חברתיים ורגשיים. דרך אופנה אני מצליחה לגעת באנשים ולגרום להם לחשוב, להרגיש ולהתעורר לפעולה. אופנה היא שפה – אוסף של סמלים, צבעם וטקסטורות שמספרים סיפור. זו לא רק דרך להתלבש אלא תרבות, אמירה והזדמנות להגדיר את הזהות שלנו בעולם. היא שילוב של אומנות, מחאה וחיבור בין אנשים. בעיני, היא אמורה לעורר מחשבה, להוות מקור השראה, ולהציע מרחב חופשי לביטוי אישי. עיצוב אופנה עבורי הוא ליצור חוויה – להפוך רעיון למשהו מוחשי ומרגש שאנשים יכולים ללבוש ולהזדהות איתו. אני מאמינה שצריך להחזיר את הערך הרגשי לבגד. לא רק לקנות ולזרוק, אלא ליצור חיבור אישי למה שאנחנו לובשים, כמו גם להתמקד בקיימות ולשנות את דפוסי הייצור והתעשייה כך שיכבדו יותר את הסביבה והאנשים."


"אני מאוד מתחברת לטרנדים שבאים מסגנונות אופנה ישנים", מוסיפה סתיו, "אני גם אוהבת יוניסקס, אני חושבת שאין הבדל בין אופנה גברית לנשית וזה מה שאני עושה במותג שלי. הסגנון שלי מתאפיין בשילוב של מחאה ורוך – פריטים שמביעים אמירה חזקה, אבל מתוך מקום של חיבור ואנושיות. אני אוהבת ללבוש פריטים עם משמעות – בגדים שמספרים סיפור או נושאים מסר, ועדיין מרגישים נוח ומחוברים לאישיות שלי."

"בתקופת הלימודים שלי כסטודנטית בפקולטה לעיצוב וחדשנות במסלול האקדמי המכללה למינהל, חוויתי רגע מיוחד כשהצגתי את הפרוייקט גמר 0710, התרגשתי כי עשיתי פרויקט על מותג אמיתי שיצרתי, פעם ראשונה שהרגשתי שעיצבתי מתוך עקרונות, רגשות ודעות. זאת הייתה קפיצה משמעותית עבורי בתהליך העיצוב שלי וקיבלתי פידבק שהרעיון מאחוריו נגע ברבים מהנוכחים. זה היה רגע שבו הבנתי את הכוח של יצירה להעביר מסר ולרגש."

הילה סתיו. צילום: עידן גרין-2
הילה סתיו. צילום: עידן גרין

"העיצוב שלי תמיד מתחיל ברגש", משתפת אותנו הילה בתהליכי העבודה שלה, "לעיתים קרובות בכאב – אישי או קולקטיבי – שמבקש ביטוי חזותי. במקרה של פרויקט 0710, הרגש שהניע אותי היה הכאב הקולקטיבי בעקבות אירועי 7 באוקטובר. אני מתרגמת את הרגש לשפה גרפית באמצעות סקיצות, בחירת צבעים, וחומרים שמעבירים מסר גלוי או חבוי שדורש התבוננות והבנה". לשאלה למי היא מעצבת עונה: "אני מעצבת לאנשים שרוצים להתבטא, להגיד משהו לעולם וללבוש את הסיפור שלהם. מול עיניי תמיד עומדת דמות שמחפשת להיות חלק משינוי."

לקוחות.
"אני מוכרת את העיצובים שלי בעיקר דרך ערוצים דיגיטליים כמו אתרים, מדיה חברתית ומייצגים. אני מקפידה שהעבודות שלי יהיו נגישות ושמעגל הלקוחות ירגיש מחובר לערכים שמאחורי כל יצירה. כרגע אני מוכרת באתר שלי  https://0710il.com/  ובפופאפים חד פעמיים. רוב הלקוחות שלי מגיעים דרך שיתופים ברשתות החברתיות ופרסום מפה לאוזן. אני שמה דגש על יצירת קהילה שמכירה את המסרים של המותג שלי ומתחברת אליהם. אחד הדברים שאני יותר אוהבת הוא השיווק האורגני, אנשים ששואלים ברחוב. הקהל שלי גדל עם הזמן וכולל אנשים שמעריכים את הערכים שמובילים אותי – מחאה, קיימות וחיבור רגשי לבגד. הקולקציות שלי מעוררות עניין כי הן מספרות סיפור. מי שהכיר, עוקב אחרי באינסטגרם ומתעדכן, הרבה לקוחות שקנו מהקולקציית חורף קנו גם בקיץ. אופנה ועיצוב הם חלק בלתי נפרד מהחיים שלי, והם מאפשרים לי לא רק להביע את עצמי אלא גם לייצר פרנסה. אני שואפת להרחיב את הפעילות ולהגיע לקהלים רחבים יותר."

מה שחם עכשיו.
"רגעי השיא שלי קשורים לתגובות של אנשים. אחד הרגעים המרגשים היה כשהקולקציה הראשונה של 0710 הוצגה בכתבת עומק בחדשות, והמסר שלה הובן והתקבל בחום, ראיתי פעילות גבוהה באתר תוך כדי, אפשר להגיד ששם הייתי חשיפה מרגשת במיוחד, עוד רגע מרגש היה צילומי תצוגת האופנה המחאתית שעשיתי בכיכר החטופים, ניתן לראות את הסרטון המלא באינסטגרם. סוד ההצלחה שלי הוא היכולת להתחבר לרגש, גם שלי וגם של הקהל. אני שואפת תמיד לשלב בין יצירתיות לבין מסר אמיתי ומשמעותי, החוזקה שגיליתי בעצמי בשנה האחרונה היא היכולת לקחת את המשבר שאני נמצאת בו למקום של יצירה, למצוא דרך ריפוי. פרויקט 0710 מעלה מודעות לנושאים חברתיים חשובים ומראה שאופנה יכולה להיות כלי לשינוי ולפעולה, אני חושבת שאין הרבה מותגים שנותנים בוקס בבטן כשאתה מבין את משמעות הבגד."

הילה סתיו. צילום: יח״צ - 121
הילה סתיו. צילום: יח״צ

איידול.
"אלילי הילדות שלי היו אנשים שהצליחו לשבור מוסכמות וליצור מתוך אומץ, האמת שבילדות שלי בעיקר בעולם המוזיקה באמת הערצתי, שמעתי המון פינק לויד והביטלס הייתי מרגישה שהמוזיקה הזאת פותחת לי את הראש בקטע מטורף, כיום, אני מעריצה יוצרים ואנשי חזון שמביאים אמירה חברתית ורגשית דרך העשייה שלהם, דמות שהיא השראה אמיתית עבורי הוא סבא שלי, נפתלי אורון, אדם שעבד קשה כל חייו והוא היה מהראשונים בישראל שעשו סטרטאפ."

כוח והשפעה.
"ההשראות שלי מגיעות מהחיים עצמם – חוויות אישיות, אנשים חזקים סביבי, וגם אירועים קולקטיביים שמעצבים את החברה. אני שואבת כוח בעיקר מהמשפחה שלי אחים שלי, תמיד נתנו לי השראה, כל אחד באופן אחר. אחי הגדול עומרי תמיד דוחף אותי קדימה כמו מנטור והוא הראשון שאני אתייעץ איתו על משהו. עידן תמיד היה יד ימיני, הוא היה עוזר לי בהכל, כל יום צילום שהייתי מפיקה הוא היה שם פשוט הרגיע אותי שהוא בסביבה, הוא מאוד חסר לי."

הילה סתיו. צילום: יח״צ - 116
הילה סתיו. צילום: יח״צ

גם אני רוצה.
"אני מאוד אוהבת את רומי ספקטור (דה רוקוקו) אני חושבת שהיא המותג הישראלי הראשון שאני אומרת וואו. אני מסתכלת על מעצבים ואמנים שמצליחים לשלב מסר עמוק ביצירה שלהם ולהשפיע מעבר לאסתטיקה. ג׳קמוס הוא אמן מעבר למעצב אופנה, הוא מחולל שינוי בעיני בעולם האסתטיקה האומנותית והאופנתית. הוא משתמש בכישרון שלו כדי להביא לשינוי, וזאת השאיפה שלי."

עושה לי טוב.
"לחיות מתוך חיבור למה שאני אוהבת – ליצור, לעצב, ולהעביר מסר, אני גם מאוד רוחנית, מדיטציה, יוגה זה אושר אמיתי, רגעים של שקט ושלווה. אני מאוד מאמינה במשפט להכיר במציאות-לדעת שלווה, המציאות לא קלה, השאלה היא איך אנחנו חיים איתה. גם רגעים פשוטים של חיבור עם אנשים שאני אוהבת גורמים לי אושר גדול.

הצלחה.
"הצלחה עבורי היא היכולת להישאר נאמנה לעצמי, ליצור מתוך אמת פנימית, ולגעת באנשים דרך מה שאני עושה. אני מאוד ביקורתית כלפי עצמי והתשובה הראשונה שלי, שאני מחכה לחגוג את הגשמת המטרות שלי וההצלחות האמיתיות, אבל למדתי השנה להעריך יותר ופחות להיות ביקורתית ולהגיד לעצמי גם כל הכבוד. כשראיתי כמה אנשים התחברו למותג, זאת הייתה הצלחה ענקית עבורי."

פחות.
"אני רואה באכזבות שיעור חשוב שמלמד אותי להשתפר ולהתקדם, אז אני לא קוראת לרגעים של למידה אכזבות. התאכזבתי כי ציפיתי שעידן יחזור מהשבי ויהיה גאה בי, ב-7.10.24 הודיעו לנו שהוא לא יחזור בחיים, שם התאכזבתי, כמעט מהכל. אני לוקחת את זה למקום של צמיחה, זה מה שעידן היה רוצה."

הילה סתיו ועידן שתיוי ז"ל - צילום: זיו יוגב-1
הילה סתיו ועידן שתיוי ז"ל. צילום: זיו יוגב

חלומות.
"החלום שלי הוא להמשיך ליצור מתוך תשוקה, לגדול מבחינה מקצועית, ולהשפיע דרך האופנה על החברה. אני מאוד אוהבת לעזור ולתת מהידע שצברתי, יוצא לי המון סביבי לייעץ לגבי מיתוג, שיווק ועיצוב, אני רואה את עצמי מלווה עסקים בתחומים האלה בעתיד, היום אני עובדת כמעצבת בחברת wix, ואני נהנת מאוד, תוך כדי אני מעצבת אופנה, וזה לגבי מספק אותי אבל תמיד אעבוד על פרוייקט עם השפעה. אני חולמת גם להרחיב את המותג שלי לקהלים בינלאומיים״. החלום הגדול? "שלוות נפש אמיתית, לתת לרגש את כל המקום הראוי לו, לעבוד עם אנשים, לתרום ולחולל שינוי."

חברים.
"החברות הכי טובות שלי הן חברות ילדות שאיתי כבר מעל עשור, החברות הכי תומכות בעולם, הן פשוט אחיות. ביום שהודיעו לי על עידן הן הראשון שביקשתי שיגיעו, הרגשתי שהן היחידות שידעו להחזיק את זה איתי באותם רגעים, יש לי עוד חברות וחברים מהלימודים ועבודה, אבל אין לי המון, יש לי חברויות עמוקות ומעצימות וזה הדבר שמאוד חשוב לי, אני תמיד אהיה שם בשביל חברות שלי."

שמרנית או בועטת?
"היום אני משלבת בין השניים – שומרת על ערכים חשובים לי, אבל לא מפחדת לשבור מוסכמות כשאני מרגישה שיש מקום לשינוי. פעם הייתי מורדת לגמרי עם השנים הבנתי מי אני באמת."

חומר.
"כסף עבורי הוא כלי שמאפשר לי ליצור ולהשפיע. הוא לא מטרה, אלא אמצעי להשיג את היעדים שלי."

לבד.
"מחברת ועט – כדי להמשיך ליצור ולחלום, גם בתנאים הכי פשוטים."

אמונה עצמית.
"הביטחון שלי נבנה עם הזמן, בזכות ההצלחות והלמידה מהכישלונות. היום אני מרגישה שאני מסוגלת להתמודד עם אתגרים קשים ועם תנודות המציאות. אני מאמינה ביכולת שלי ללמוד, להתפתח, ולהתגבר על אתגרים. אני מרגישה בטוחה כשאני יוצרת. שם אזור הנוחות שלי, מקום שבו אני יכולה להתמקד ולהביא את עצמי לידי ביטוי."

קשה.
"קיפאון וחוסר עשייה גורמים לי להרגיש רע, חוסר שגרה, אני תמיד צריכה להרגיש שאני בתנועה קדימה. אני פוחדת מאיבוד משמעות , עשייה ללא משמעות רגשית היא לא אמיתית בעיני, אבל הפחד הזה גם מניע אותי להשתפר כל הזמן."

הילה סתיו. צילום: יח״צ - 14
הילה סתיו. צילום: יח״צ

קל.
"עבודה יצירתית, חיבור לאנשים, ורגעים של שקט שבהם אני יכולה לחשוב ולהרגיש. מפגשים עם אנשים, שאני אוהבת, חדשים, כל האדם הוא פתח לעולם, אני מאמינה מהיכרויות עם אנשים זה חלק ממשמעות החיים."

תמיכה משפחתית.
"בהחלט. המשפחה שלי ובעלי תומכים בי לאורך כל הדרך ומעניקים לי כוח להמשיך בעשייה שלי. אחים שלי, בעלי, אבל הכיוון העיקרי מגיע מבפנים, מהתחושות והרגשות שלי."


אהבה.
"אני זוכרת את ההתאהבות הראשונה שלי כנקודת מפנה בחיי. זו הייתה חוויה מלאת התרגשות וגילוי, אבל גם מלאה בלמידה על מהי אהבה ומה זה קשר עמוק, הפעם הראשונה שהתאהבתי באמת הייתה בבעלי דניאל לפני שלוש שנים, הכרתי אדם שונה ממני לחלוטין אבל הרגשתי שאני לא יכולה להיות רגע אחד בחיים בלעדיו, ויש משהו שאי אפשר להסביר אבל אנחנו חייבים להיות יחד, היום אני מבינה בדיוק למה."

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריה מגזין אופנה
תגובות פייסבוק