פילהרמוניה

פילהרמוניה-2
|

קלאסיקה מציגה: לראשונה בישראל –  פילהרמוניה: התזמורת הסימפונית של סנט פטרבורג. בניצוחו של אלכסנדר דימיטרייב. בקונצרט מיוחד וחד פעמי במבחר יצירות של גדולי המלחינים הרוסיים. לציון יום רוסיה, החג הלאומי הרוסי. יום ראשון 12 ביוני. המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב

פילהרמוניה-3
התזמורת הסימפונית SBPR

12 ביוני הוא יום רוסיה, יום חג לאומי של הפדרציה הרוסית הנחגג מדי שנה החל משנת 1992, זו השנה השנייה בה תומך ארגון קלאסיקה לאמנויות בסדרת מופעים מוסיקליים ברחבי העולם בערים החשובות  גם השנה מצטרפת ישראל לחגיגת המוסיקה והאמנות הרוסית, נגנים, רקדנים וזמרים רוסיים  של בעלי שם עולמי יופיעו באותו יום על במת הברביקן בלונדון, , ב"היכל האסור" בבייג'ינג, בתיאטרון העירוני של סאן פאולו ותיאטרון שאנז אליזה  בפריז. בישראל יתקיים הקונצרט בבית האופרה המשכן לאמנויות הבמה בתל אביב.
מעל למאה משתתפים יגיעו עם התזמורת הסימפונית של סנט פטרבורג ויבצעו כאן קונצרט מיוחד בו ינגנו את הפתיחה לאופרה "רוסלאן ולודמילה" מאת גלינקה, הסימפוניה התשיעית של שוסטקוביץ' והסימפוניה השנייה של רחמנינוב.
התזמורת הסימפונית של סנט פטרבורג החלה את דרכה כאנסמבל נגנים שקובץ על יד רדיו לנינגרד בשנת 1931. התזמורת הופיעה בניצוחם של המנצחים הבולטים באותה תקופה. התזמורת היתה גם התזמורת היחידה שנותרה בעיר בזמן המצור בימי מלחמת העולם השנייה. לאחר החורף הראשון חדלה לפעול. בקיץ 1942 במאמץ רב היא קובצה מחדש וביצעה בבכורה עולמית את הסימפוניה השביעית של שוסטקוביץ'. הופיעה מעל ל- 300 פעמים במהלך המצור. בשנת 1953 קבלה התזמורת מעמד של תזמורת פילהרמונית ואף יצאה לסיורים בעולם.. סולנים רבים הופיעו איתה בהם איזק שטרן, יהודי מנוחין, עברי גיטליס, דוד אויסטרך, רוסרופוביץ' וריכטר. בשנת 1968 קיבל לידיו יורי טמירקנוב את ניהול התזמורת והביא אותה לשיאים חדשים.משנת 1977 מוביל את התזמורת המנצח אלכסנדר דימיטרייב. התזמורת הופיעה ברחבי העולם ורוסיה ומדינות חבר העמים. וביצעה לראשונה בעיר יצירות קלאסיות ובנות זמננו רבות שלא נוגנו עד אז. התזמורת מרבה לשתף פעולה עם מנצחים וסולנים בעלי שם.

פילהרמוניה-1
אלכסנדר דימיטרייב מנצח התזמורת הסימפונית. SBPR

אודות המנצח והמנהל האמנותי אלכסנדר דימיטרייב
למד ניצוח מקהלות ותיאוריה של המוסיקה בקונסרבטוריון העירוני של לנינגרד, ובהמשך למד ניצוח תזמורות. דימיטרייב זכה בתחרות הניצוח הלאומית והמשיך את לימודיו באקדמיה של וינה. הוא הוזמן להצטרף לתזמורת הסימפונית של לנינגרד. בין השנים 1971-1977 ניהל את בית האופרה והבלט הקטנים של לנינגרד, תיאטרון מיכאלובסקי כיום. במסגרתם העלה בביצוע בכורה בברית המועצות יצירות שלא הועלו עד אז. במהלך 1997 התמנה למנהל התזמורת הסימפונית של סנט פטרבורג. הוא מרצה באקדמיה למוסיקה בעיר ובמשך שנים הוביל גם את התזמורת הסימפונית של סטוונגר בנורווגיה. דימיטרייב זכה בפרסים רבים ובתארים רבים הן מברית המועצות והן מן שלטונות רוסיה.
תוכנית הקונצרט
הפתיחה לאופרה רוסלאן ולודמילה מאת גלינקה
הרעיון להפוך את הפואמה של פושקין לאופרה נולד על ידי מנהל התיאטרון האימפריאלי בסנט פטרבורג בעקבות הצלחת האופרה "חייו של הצאר". אולם לפני שהחל גלינקה לעבוד עם פושקין, נהרג המשורר הידוע בדו קרב. העבודה החלה עם כותבים אחרים וגלינקה בעצמו ערך תיקונים ושינויים בטקסט. הבכורה התקיימה בשנת 1848, אבל האופרה  נכשלה. רק שנים אחר כ ך הוכרה גדולתה של המוסיקה ובשנת 1867 התקיימה בכורה מחודשת, הפעם בעיר פראג.
הפתיחה לאופרה המבוססת על שני נושאים מוסיקליים הפכה לפופולארית במיוחד.

שוסטקוביץ' הסימפוניה התשיעית
ב- 1945 בשלהי המלחמה התפשטה השמועה ששוסטקוביץ' עובד על כתיבת הסימפוניה התשיעית שלו המתכתבת עם הסימפוניה התשיעית של בטהובן, אבל שוסטקוביץ' הפסיק את הכתיבה והחל לכתובוסימפוניה שונה לגמרי שבכורתה התקיימה בלנינגרד בנובמבר 1945. המנצח יבגני מרבינסקי שניצח על ביצוע הבכורה כינה את היצירה "אנחת רווחה מלאה שמחה".
רחמנינוב הסימפוניה השנייה
הסימפוניה נוגנה בבכורה בסנט פטרבורג בינואר 1908. שנה אחר כך ניצח המלחין על היצירה בביצוע הבכורה בצפון אמריקה עם תזמורת פילדלפיה. והיא מוקדשת למורה של רחמנינוב, סרגיי טאנייב.
Philharmonia St.Petersburg Symphony Orchestra
Conductor: Alexander Dmitriev

Programme:
Mikhail Glinka: Overture to Rusland and Lyudmila
Dmitry Shostakovich 9th Symphony 9 in E-flat major, Op. 70
Sergei Rachmaninov 2nd Symphony in E minor Op.27   

קלאסיקה מציגה
קונצרט מיוחד לציון יום רוסיה
פילהרמוניה התזמורת הסימפונית של סנט פטרבורג,
מעל למאה נגנים בניצוחו של אלכסנדר דימיטרייב

בתכנית
גלינקה – הפתיחה לאופרה רוסלאן ולודמילה
שוסטקוביץ' – הסימפוניה התשיעית
רחמנינוב – הסימפוניה השנייה
יום ראשון מוצאי שבועות, 12 ביוני בשעה  21:00
בית האופרה – המשכן לאמנויות הבמה
מחירי כרטיסים 159-299 שקל
הפקה בישראל בימות גלובל
כנסו להזמנות דרך אתר האופרה הישראלית
www.SBPR.co.il דרך מנחם בגין 44 ת"א 03.5238080

 

פורסם בקטגוריה מגזין אופנה
תגובות פייסבוק