'שוק ריחות וטעמים' ברמת השרון הוא חגיגה של טעמים, ריחות וצבעים. הירקות והפירות מגיעים הישר מהשדה וטעם האוכל של אמא פרחיה מזכיר לכל אחד רגעים מנחמים
מאת: אפי אליסי
גדלתי בשכונת עזרא, הדאון של הדאון טאון תל אביב. מסביבנו היה קיבוץ גלויות של עדות. ריחות וטעמים של ארצות המזרח התיכון. הם היו אוכלים אצלנו, אנחנו אכלנו אצלם. בבית ממול, יהודית, תמניה שלצערי היום כבר לא ניתן לתקשר איתה, היתה אלופת הג'חנון', קובנה' וה'מלאווח' האדיר שלה. תשכחו מכל מה שאתם מכירים. זה הבית, זה העולם האמיתי והוא אחר לגמרי. משמאל, גרה אם פארוק שראתה רק בעין אחת ועדיין עשתה את הקובה הכי טעימה. אכלתי הרבה קובות בחיים וטעם הקובה המתוקה חמצמצה שלה ליוותה את ילדותי. אמא בשלנית נפלאה. אמנם היא באה מבית פרסי, אבל היא שאבה השראה מהמטבחים השכונתיים ולמרות שאני מת על הקובה שלה, את הטעם ההוא המיוחד היא לא הצליחה לשחזר עבורי. השבוע ביקרתי במקום קסום. 'שוק ריחות וטעמים' ברמת השרון. מרהיב. פירות וירקות, גבינות ותבלינים, מחמצים וקונפיטורות. הכל מעשה ידי של אמא פרחיה, הסבתא של המשפחה. יש שם גם ארוחות מבושלות וטעימות. אחת כזו עולה 49 שקל. מה שאהבתי זה שהכניסו את שוק הכרמל שאני גר לידו וכל ביקור שלי בו ממלא אותי שמחה, למתחם מהפנט של ריחות וצבעים. הבטיחו לי שם שהמחירים נוחים וכל ירק עושה את דרכו הישר מהשדה אל המקום. עניין של שעות ספורות. הייתי רוצה כזה לידי. אבל תושבי רמת השרון הרוויחו בגדול. נו טוב לי יש את שוק הכרמל. גם משהו.
כמה פרטים שתרצו לדעת:
המסעדנית והיזמית הקולינרית המובילה לימור אורן ( מנכ"לית ג'ירף, מנכ"לית ג'פניקה, TYO) ובן זוגה עודד שהרבני יועץ מס ,משפטן וסוחר ירקות מזה 20 שנה, השיקו בראש השנה את "ריחות וטעמים", שוק חדש, בקונספט ייחודי, באזור המוסכים המתפתח והמדובר ברמת השרון. בהקמת השוק החדש, המשתרע על פני כ-300 מ"ר, הושקעו כ-1,000,000 שקלים והוא מיועד להיות השוק הראשון מבין רשת שווקים עם קונספט ייחודי שיוקמו במהלך השנים הקרובות בערים שונות ברחבי הארץ.
"ריחות וטעמים" מציע בכל יום חוויה קולינרית של טעמים, צבעים וריחות הכוללים בר חופשי (בופה) ובו מגוון ארוחות בוקר הכוללות סלטים, ירקות וביצים (49 שקל לארוחה חופשית כולל שתיה) וארוחות צהריים חורפיות הכוללות מגוון תבשילים ביתיים מעדות ומטבחים שונים מרחבי העולם- סוגי חמין שונים, ממולאים, קובות, מפרום וסלטים שונים (ארוחה חופשית 49 שקל) לארוחות הבוקר והצהריים אין תפריט קבוע- כל המנות משתנות על בסיס התוצרת הטרייה באותו היום בשוק וההשראות הקולינריות של הבשלנים השונים. בימי חמישי ושישי מוצע במקום אוכל בייתי מוכן לקחת הביתה. מדובר בשלל תבשילים ביתיים, מעשי ידיה של אמא פרחיה, הכל טרי ונעשה במקום. תבשילים עירקים. ממולאים, וקובות.