
"מפלצת" הוא סיפור של נערה לסבית דתיה, שמתארת את החוויה האישית שלה"
תערוכת איורים וקומיקסים של עמרי כהן המבוססת על סיפורם אמיתיים שנכתבו על ידי נערים ונערות גאים ברחבי הארץ.
פתיחה: יום ג' ה-24/11/15
שעות פתיחה א'-ה' 09:00-21:00
נעילה: 24/12/15
מתנ"ס ערד, רח' בן יאיר 28
בורות, לחץ חברתי, סטיגמות שליליות, דחייה וניכור מצד המשפחה הם מקצת הקשיים איתם מתמודדים בני נוער גאה בפריפריה. סיפורים מהחיים שנאספו באמצעות קול קורא בשיתוף אירגון הנוער הגאה (איגי), מקבלים תחת ידיו של המאייר עמרי כהן יצוג חזותי טבול בהומור, כאב וחמלה.

(
״קוויריפריה״ תציג 12 עבודות קומיקס, ו-12 כרזות מאויירות, בתערוכה שתיפתח בערד ביום שלישי ה-24 בנובמבר. התערוכה מתקיימת בשיתוף ארגון הנוער הגאה (איגי) ובתמיכת מועצת מפעל הפיס לתרבות ולאמנות. התערוכה הציגה לראשונה בתל אביב במסגרת שבוע האיור, והיא תנדוד בארץ ותמשיך מערד לבת ים, חיפה, וירוחם) תאריכים ושעות פתיחה ימסרו בהמשך). זאת במטרה לחצות את גבולות ״הבועה״ התל אביבית ולקיים דיאלוג תרבותי ופתוח, להעלאת המודעות והפתיחות כלפי נוער גאה ברחבי הארץ. הסיפורים והצגתם הויזואלית שואפים לעודד חשיבה ביקורתית, סולידריות חברתית, שוויון, שחרור, והעצמה.

במהלך הכנת האיורים לתערוכה, נרצחה הנערה שירה בנקי במצעד הגאווה בירושלים, בעקבות זאת החליט כהן להקדיש כפולת קומיקס וכרזה נוספת לזכרה. עמרי כהן,(Omriku) בוגר שנקר 2012 הוא מאייר פעיל בתחום העיתונות והאיור המסחרי. כהן יזם את התערוכה מתוך החוויה האישית שלו כנער גאה שנולד וגדל בעיר ערד שבדרום הארץ.
עמרי כהן מטיל זרקור על חיי הנוער הגאה בפריפריה, ומציג מבט בוחן לעולמם הגלוי והנסתר של נערים ונערות לסביות, הומואים, טרנסים ובי-סקסואליים. בכפולות הקומיקסים מתועדים סיפורים אישיים במבט ייחודי ואינטימי, וחושפים רבדים שונים של התמודדויות וחוויות של זרות, ומוזרות במסגרת המשפחה, הקהילה, במוסדות החינוך, ובחוויה האישית של הנער/ה בינם לבין עצמם.

מכתב שכותב נער גאה להוריו, מספר על הפחד מדחיה וניכור שילוו את יציאתו מהארון, "מפלצת" הוא סיפור של נערה לסבית דתיה, שמתארת את החוויה האישית שלה, בעת שהיא מאזינה להרצאות של רב על הסכנות הטמונות ברשת, ו"טקס" מספר את סיפורו של נער שנהג לערוך מעין טקס המרה לילי, בתקווה להפוך לסטיירט עד אור הבוקר. לצד אלו מציגות כפולות הקומיקס והאיורים גם חוויות משפחתיות ופרטיות כמו "אחותי" שמספר סיפור חיובי ויוצא דופן על נערה טרנסית, שחווה גילוי עצמי דרך משחק עם אחותה הגדולה.

