
לרגל יום העוגה הבינלאומי שחל ב 26.11, חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת עוגת גבינה שוקולד מפנקת ועשירה בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים.
עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה
10 מנות
תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ
רכיבים
- לבסיס:
- 240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים
- 5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
- 100 מ"ל מים
- לשכבה הראשונה:
- 1 כף (10 גרם) ג'לטין
- 100 גרם חלב דל שומן
- 250 גרם גבינה לבנה 3%
- 125 גרם יוגורט
- 4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
- לשכבה השנייה:
- 1 שקית (15 גרם) ג'לטין
- 350 מ"ל מים
- 9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
- 15 גרם קקאו

אופן הכנה
- להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
- מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
- להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב 10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
- להכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב 150- מ"ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
*ערכים תזונתיים למנה אחת:
קק"ל | חלבון, גרם | פחמימה, גרם | שומן, גרם |
234 | 18.6 | 26.1 | 6 |
סרטון להכנת העוגה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים שיהפכו את חווית האפיה לקלה ונעימה.
פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק