עוגת גבינה שוקולד עשירה

עוגת גבינה שוקולד. צילום: דן פרץ - 89
|

לרגל יום העוגה הבינלאומי שחל ב 26.11, חברת הרבלייף מציעה את הגרסה המשופרת והבריאה להכנת עוגת גבינה שוקולד מפנקת ועשירה בחלבון , מתוך ספר מתכוני הבריאות של הרבלייף: "מבשלים דרך חיים", הכולל  כ-80 מתכונים מגוונים על טהרת הבריאות עם פירוט ערכים תזונתיים. 

עוגת גבינה ושוקולד ללא אפיה

10 מנות

תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ

רכיבים

  • לבסיס:
  • 240 גרם פתיתי שיבולת שועל טחונים
  • 5 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות
  • 100 מ"ל מים
  • לשכבה הראשונה:
  • 1 כף (10 גרם) ג'לטין
  • 100 גרם חלב דל שומן
  • 250 גרם גבינה לבנה 3%
  • 125 גרם יוגורט
  • 4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל
  • לשכבה השנייה:
  • 1 שקית (15 גרם) ג'לטין
  • 350 מ"ל מים
  • 9 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם שוקולד
  • 15 גרם קקאו
עוגת גבינה שוקולד צילום דן פרץ - 5
עוגת גבינה שוקולד. צילום: דן פרץ

אופן הכנה

  1. להכנת הבסיס: מרפדים את הבסיס והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ בנייר אפיה.
  2. מערבבים את פתיתי שיבולת השועל, אבקת הפורמולה 1 והמים. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקפיא כשעה.
  3. להכנת השכבה הראשונה: משרים את הג'לטין בחלב 10-15 דקות. מחממים את החלב במיקרוגל 20-30 שניות כדי להמיס את הג׳לטין. מוסיפים את היוגורט והגבינה הלבנה ומערבבים לקרם חלק. יוצקים מעל בסיס הקוואקר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  4. להכנת השכבה השנייה: משרים את הג'לטין ב 150- מ"ל מים בסיר קטן ומשרים 10-15 דקות. מחממים מעל להבה בינונית עד להמסה. מעבירים את התערובת לבלנדר, מוסיפים את 200 מ"ל המים הנותרים, אבקת הפורמולה 1 והקקאו ומערבלים לקרם חלק ואחיד. יוצקים מעל השכבה הראשונה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתייצב במקרר כשעה.
  5. מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

*ערכים תזונתיים למנה אחת:

קק"לחלבון, גרםפחמימה, גרםשומן, גרם
23418.626.16

סרטון להכנת העוגה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים שיהפכו את חווית האפיה לקלה ונעימה.

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק