
מה משותף לפרח לוטוס שצומח מתוך הבוץ ולאבן חן שנחצבת ממעמקי האדמה? עבור מעצבת התכשיטים נטע וולפה, שניהם מספרים סיפור על יופי שמתגלה בתהליך. בקולקציית LOTUS החדשה היא יוצאת למסע אל הצבעוניות, המסורת והרוחניות של הודו, ומתרגמת את ההשראה לתכשיטי זהב ואבני חן שבהם כל פרט נושא משמעות
אירוע ההשקה החגיגי של מעצבת התכשיטים נטע וולפה, שהתקיים אתמול בסטודיו ובחנות המותג ברחוב גדרה 1 בתל אביב, משך אליו חובבי עיצוב, אופנה ולייף סטייל שבאו להתרשם מקרוב מעבודת הצורפות הייחודית שלה. נטע וולפה מוכרת זה שנים בזכות השפה הצורפנית האופיינית לה, המשלבת בין טכניקות מסורתיות, מראה וינטג' על־זמני, זהב ואבני חן צבעוניות שנבחרות בקפידה. בקולקציות הקודמות שלה נעה וולפה בין עולמות של נוסטלגיה, רומנטיקה ומורשת פולקלוריסטית, תוך מתן דגש על יצירת תכשיטים בעלי נוכחות, אופי ועומק רגשי, העוברים כמזכרת מרגשת מדור לדור.
מסע אל הצבע והרוח
הקולקציה החדשה, LOTUS, מביאה עמה בשורה רעננה ועשירה המהווה הומאז' מרהיב למזרח, לנשיות ולתרבות ההודית. כשהיא נשאלת על תהליך היצירה, נטע משתפת בכנות: "לעיתים אני מרגישה מעט נבוכה כששואלים אותי מה ההשראה שלי לקולקציה, אני מתחילה לעבוד, תמיד מתחילה ממה שאני אוהבת ואני מאד אוהבת צבע ותוך כדי עבודה נולד הסיפור". התשוקה לצבע ולחומר משכה אותה למסע מזרחה, כפי שהיא מסבירה: "האהבה לצבע ולאבנים משכה אותי מזרחה, להודו. הודו היא מקום שבו צבע, אבנים, זהב ורוחניות, חיים יחד כבר אלפי שנים. תכשיטים הם יופי וקישוט, אבל גם כוח, שמירה, אמונה וזיכרון. הם עוברים מדור לדור, מאימהות לבנותיהן".


הלוטוס והיופי שמתגלה באור
מרכז הכובד הרעיוני והצורני בקולקציה מוקדש לפרח הלוטוס, אחד הסמלים המרכזיים והמוכרים ביותר במזרח. נטע מתארת את המשמעות העמוקה שעומדת מאחוריו: "הלוטוס, אחד הסמלים המזוהים עם התרבות ההודית, צומח מתוך המים והבוץ ועולה אל האור. הוא מסמל טוהר, התחדשות והתעלות ומזוהה גם עם לקשמי, אלת השפע, היופי והמזל הטוב". היא מוצאת דמיון מרתק בין תהליך צמיחתו של הלוטוס לבין חילוצם של הזהב ואבני החן מבטן האדמה, ומציינת כי "גם זהב ואבני חן מגיעים מבטן האדמה. צריך להוציא אותם, לנקות, לחתוך וללטש כדי לגלות את היופי והאור שבתוכם. וכאן בהודו, הצבע נמצא בכל מקום: בסארי, בפרחים, בתבלינים, במקדשים בזהב ובאבנים. בתוך כל הכאוס של הצפיפות והקושי של החיים בהודו, מתקיימים יופי, שמחה ורוחניות והיכולת לחפש את האור".


בין חומר לרוח
קולקציית LOTUS מציעה מבחר עשיר של תכשיטי זהב, יהלומים ואבני חן צבעוניות, כאשר נטע מבהירה את חשיבות השילוב ביניהן: "בתכשיטים שלי משולבות אבני חן, כל אבן מביאה איתה לא רק את הגוון, אלא גם את האופי והאנרגיה שלה, וכשמחברים כמה אבנים יחד נוצר עולם שלם". היצירות מציגות חיבור עדין "בין חומר לרוח, וליופי שנגלה כשעולים מהאדמה אל האור". הקמפיין של הקולקציה צולם על ידי צלמת הקמפיינים הילה חן, והפריטים מוצעים בטווח מחירים שבין 1,700 ל־14,950 שקלים. את הקולקציה ניתן להשיג בסטודיו ובחנות ברחוב גדרה 1 בתל אביב, וכן באתר האינטרנט של המותג.


