פבל וולברג

פבל וולברג: רודינה מאט/מולדת-1
|

תערוכה חדשה במוזאון הנגב לאמנות:  פבל וולברג: רודינה מאט/מולדת

הפתיחה  14/1  בשעה 19:00

מוזאון הנגב לאמנות מציג תערוכת יחיד לאחד מאמני הצילום הבולטים בישראל, פבל וולברג. התערוכה חושפת צד אישי בעקבות זיכרונות ילדותו מברית המועצות ומבאר-שבע.

פבל וולברג: רודינה מאט/מולדת-33
natalia&nina,Beer Sheva 2013

וולברג נולד ב-1966 בלנינגרד (כיום סנט פטרסבורג) שבברית המועצות. בהיותו בן שבע, בשנת 1973 עלה עם אמו וסבתו לארץ והמשפחה התיישבה בבאר שבע. מאמצע שנות ה-90, לאחר לימודיו בבית הספר "קמרה אובסקורה" בתל אביב, וולברג החל להתבלט כצלם בעל שפה ייחודית, ומאז הציג תערוכות במוזאונים ובגלריות בארץ, באירופה ובארה"ב. במשך שנים עבד במקביל כצלם עיתונות וקלט במצלמתו רגעים דרמתיים ומפתיעים.

התערוכה במוזאון הנגב לאמנות חושפת צד אישי, פחות מוכר ביצירתו, בעקבות זיכרונות ילדות מברית המועצות לשעבר ומבאר שבע. בתצלומים אלה וולברג משוטט בין מקומות וסימני עבר לא ברור, אתרים היסטוריים וסמלי תרבות, ותוך כדי תנועה הוא בוחן את תפקיד הצילום כאמצעי לשימור הזיכרון וחיפוש הזהות.

פבל וולברג: רודינה מאט/מולדת-3
Motherland,Piter 2014

בתערוכה שלושה פרקים: הראשון מציג מבחר תצלומים פנורמיים בשחור לבן ממגוון נושאים ומקומות שוולברג צילם בשנים האחרונות. הפרק המרכזי בתערוכה מוקדש לפרויקט הזהות האישית בסדרת תצלומי נוף מרהיבים ודיוקנים של ידידים ובני משפחה מן השנתיים האחרונות שלא הוצגו. כל תצלום הוא לא רק יצירה אסתטית מיוחדת אלא מרמז גם על סיפור אישי ועל המבט העכשווי של הצלם על המקומות שהכיר בילדותו או דומים להם. וולברג חוזר לעיר הולדתו סנט פטרסבורג ונוסע גם למקומות אחרים ברחבי האימפריה הסובייטית, בהם אבחזיה, גיאורגיה, אוקראינה וסיביר. רגישותו המיוחדת של וולברג לאור ולאפשרויות הגלומות בו בצילום מקבלת כאן ביטוי מרשים. הפרק השלישי הוא מעין "שחזור" של עולם הילדות הרוסי בחדר קטן מצופה טפט פרחוני ועמוס בתצלומים מאלבומי משפחה ישנים.

מנהלת המוזאון ואוצרת התערוכה, דליה מנור: "למרות שישראל היא חברה של מהגרים, הזיכרון הוויזואלי של המהגר, בעיקר זה שהגיע מנופים ומתרבות כל כך שונה משלנו, הוא נושא שזכה להתייחסות מצומצמת אצלנו, וגם אז הוא מתבטא לרוב בדגש על סגנון אמנותי מתבדל או "זר". אצל  וולברג אין הבדל סגנוני או אסתטי בגישתו לנופי הנגב או לנופי רוסיה. בשני המקרים זהו ניסיון לתפוס עולם הולך ונעלם, להיאחז בזיכרון וליצור באמצעותו משהו חדש שמרגש גם את מי שלא הכיר את המקומות הללו מזיכרון אישי. לכן התערוכה הזו היא הזדמנות לשיח טרנס-תרבותי באמצעות המדיום של הצילום ובעקיפין גם שיח על הצילום כיום."

התערוכה פתוח לקהל מ 14 בינואר  ועד 30 לאפריל
מוזאון הנגב לאמנות
פתוח בימים: ב', ג', ה' בין השעות 16:00-10:00 ד', 19:00-12:00, ו'-ש' 14:00-10:00
מחיר כניסה: 20 ₪ מבוגר / 10 ₪ לילד (גילאי 5-18), חייל במדים, אזרח ותיק וסטודנטים.
טל' 08-6993535

פורסם בקטגוריה כללי
תגובות פייסבוק