לזניה עגבניות, גבינות, חצילים וזוקיני

לזניה לפסח-2
|

יש לנו מתכון עבורכם שהילדים מחכים לו כמו לקניידלך של סבתא לליל הסדר. רצוי שתכינו להם אותו לקראת סוף חג הפסח כשהרצון לפחממות מורכבות ובצקיות גובר. הנה המתכון שהילה, אלון ונועה אוהבים כל כך

מרטיבים בעדינות את המצות במים.
משמנים תבנית עם שמן.
מסדרים שכבה יפה של המצה על כל התבנית.
מעל המצה יוצקים רוטב עגבניות (ראו הכנה) ומפזרים מעל בזיליקום קצוץ טרי.
מפוררים שכבה של 4 סוגי גבינות קשות מעל (כל מה מה שהילדים אוהבים).
מניחים שכבה של פרוסות חציל וזוקיני (ראו הכנה).
חוזרים על אותה פעולה ויוצרים 4 שכבות.
משאירים מקום לעוד גבינות קשות (בנדיבות – כדי שיהיה מושחת)
מכניסים לתנור למשך רבע שעה על חום של 160 מעלות.
לזניה פצצה!
*תודה לאיילת פרל על המתכון


לזניה לפסח

הכנת רוטב עגבניות: חולטים עגבניות יפות וטריות בתוך סיר מים רותחים ומקלפים את הקליפה. (טיפ להסרת הקליפה בקלות: לחרוץ בעדינות עם סכין צורת איקס על העגבניה לפני הכניסה לסיר).
לאחר שהעגבניות הצטננו חותכים אותן לקוביות.
מטגנים בשמן זית כ-5 שיני שום עד להזהבה. מוסיפים כף אורגנו טרי, כף בזיליקום טרי וממשיכים לטגן במשך 3 דקות.
לאחר מכן מוסיפים את העגבניות הטריות ומבשלים לעוד 10 דקות.
מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם.
לאחר שהכל בושל, מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומבשלים על לקבלת רוטב עשיר.

הכנת החצילים והזוקיני:
פורסים את החציל לפרוסות בעובי של 2 ס״מ.
ממליחים ומקמחים עם קמח מצה.
מחממים סיר עם שמן עמוק עד ל-180 מעלות, לא יותר. מטגנים את החצילים עד להזהבה.
באותה שיטה מכינים את הזוקיני.
טיפ זהב: ניתן להוסיף קורנית טרייה לקמח מצה ולטגן (מוסיף המון).

אלון לב - עורך מדור אוכל

אלון לב – עורך מדור אוכל
בעלים של "שף בבית", פינוקים לאירוח ולארועים.
כמו כן, יועץ בתחום המסעדנות.
טלפון 0547455880
אינסטגרם: alon_lev_table_tannis@


זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק