TYO

-2
|

היפנית הטובה בישראל

TYO-1
צילום: אפיק גבאי

מאת אפי אליסי

קצת קשה לכתוב ביקורת על מסעדה שהוכתרה אך לאחרונה על ידי המגזין טיים אאוט, כמסעדה היפנית הטובה בישראל. ועדיין חייבים לכתוב משהו. העיצוב של המקום נעים ומזמין, השירות אדיב ומקצועי. היין שהוגש לי היה צונן וטעים להפליא. הסאקה היה סמיך מחוספס וערב לחיך. למנה ראשונה הזמנתי ירקות מוחמצים שהיו נפלאים ומעודנים עליהם נחה תלולית נעימה שעשתה טוב לחיך של אצות. הסאקה והיין יחד עשו לי קצת נעים וטוב בלב ובנשמה. מנת הבינים שהזמנתי היתה מדוייקית, סביצ'ה מעודן של סלמון שהיה כל כך נכון שנדמה שמישהו במטבח יודע מה האחרים עושים לא טוב. לעיקריות הזמתני יקיטורי מעורב של פילה, סלמון ופרגית עוף שהיה עסיסי טעים ומדוייק. ואוןלי זו המילה. האוכל ב-TYO מעבר להיותו טעים הוא עדין ומדוייק בהגשה האסתתית הנהדרת, ובטעמים הנכונים. אז כן, מסתבר שזו המסעדה היפנית הטובה בישראל. מומלץ. בחום ויש להם גם עסקית שווה, אז בכלל שווה.

-4
צילום: אפיק גבאי

תפריט הצהרים של  TYO

התפריט העסקי המשתלם ב-tyo  מאפשר ליהנות במחיר מנה עיקרית, גם ממנת פתיחה ומנה ראשונה.

בין המנות בתפריט העסקי: פתיחה:  אסוזה (חמוצים יפניים); מרק מיסו קלאסי- טופו משי, אצות וואקמה, תרד חלוט, פטריות נמקו  ובצל ירוק; אגדשי טופו- טופו טמפורה בציר דרשי, פטריות נמקו, בצל ירוק וג'ינגר.

-5 TYO
צילום: אפיק גבאי

מנות ראשונות: מרק של שרימפס- מרק עוף צח, דים סם של שרימפס ועשבים טריים;ספרינג רול- עוף קצוץ וירקות שורש; נאסו מיסו- פילה של חציל גריל במיסו אדום, צ'יפס בטטה ופולי סויה;סלט עגבניות שרי- מלפפונים, אבוקדו, ממרח אצות וגבינת שמנת; סלט אצות- אצות ים, פטריות שיטאקה ואבוקדו עם וינגרייט מיסו; סביצ'ה סלמון- מיסו שמן זית ולימון; סלט סשימי טונה- טונה צרובה, אצות וואקמה, שבבי בצלים לבנים ושמן זית מתובל; טטאקי פילה בקר- פרוסות של פילה בקר, צ'ילי, בצל ירוק, ג'ינגר כתוש ופונזו.

עיקריות: מרק איטריות חריף של דרום אסיה- עוף צלוי, אטריות אורז ועשבים טריים (65 ₪ ); lunch box – ארוחה יפנית מסורתית בסגנון בנטו (110 ₪ ); האמצ'י הישיאקי ביבימבאפ- פרוסות ילו טייל, ירקות מרעננים, אורז יקיניקו, שמן צ'ילי וליים (110 ₪) ; לוקוס סאקמושי- לוקוס מאודה, טופו, פטריות שימאג'י, תרד חלוט, סאקה וממרח שעועית שחורה (120 ₪ ); אבי צ'ילי- שרימפס, קלאמרי, ג'ינגר וסויה עגבניות חריפה עם אורז לבן (90 ₪ );  סלמון ברה צ'יראשי- נתחי סלמון,פטריות שיטאקה, טמאגו, איקורה וסושי רייס (76 ₪ ); קומבינציה יקיטורי- 2 יקיטורי סלמון, יקיטורי פילה בקר, 2 יח' יקיטורי פרגית בטריאקי עם פירה תפו"א (92 ₪ ); פילה בקר- מירין, וינגרייט שחור מתקתק ופירה תפו"א (125 ₪)

-3
צילום: אפיק גבאי

מזרח ומערב- 4 יח' פילדלפיה, 4 יח' סלמון לימון, 4 יח' ספייסי טונה (88 ₪ ); ישן וחדש- 4 יח' ספייסי טורו סלמון, 4 יח' לוקוס ווסאבי, 4 יח' ניו יורק (88 ₪ ); טוקיו תל אביב- 4 יח' לוקוס רול, 4 יח' אונגי שרימפס, 4 יח' ספייסי טונה (88 ₪ ); קומבינציה veg – 4 יח' רול veg ,3 יח' סנדוצ'י טמאגו, ניגירי טמאגו, ניגירי אספרגוס, ניגירי חציל בדאשי, ניגירי פלפל אדום שרוף (72 ₪ );קומבינציה סלמון- 4 יח' סלמון לימון, 4 יח' סלמון שרימפס, 4 יח' מאקי סלמון סקין, 2 יח' ניגירי סלמון (88 ₪) ; קומבינציה TYO – 4 יח' סלמון לימון, 4 יח' ספייסי טונה, 4 יח' סלמון סקין, ניגירי טונה, ניגירי סלמון, סשימי טונה וסשימי סלמון (112 ₪) ;
TYO  מונטיפיורי 7, תל אביב. עסקיות מוגשות בימים א-ה בין השעות 12:00-16:00
שעות פעילות: א'-ה' 19:00 עד אחרון הסועדים. ימי ו 18:00-אחרון הסועדים,
שבת- 12:00- 17:00, 19:00- אחרון הסועדים.  טלפון: 03-9300333

פורסם בקטגוריה כללי
תגובות פייסבוק