מחפשים מתכון לעוגה המושלמת לחג? 

עוגת גבינה לימון ופירות יער רביד שמואלי-5
|

האיטם הבא בשבילכם: פרי ברס / אקלר עוגת גבינה לימון ופירות יער של רביד שמואלי קונדיטורית ובעלת העסק לאנורמלית 

עוגת גבינה לימון ופירות יער רביד שמואלי. צילום: יח״צ-56
עוגת גבינה לימון ופירות יער רביד שמואלי. צילום: יח״צ

רכיבים לבצק רבוך
125 גרם מים
125 גרם חלב
125 גרם חמאה
5 גרם מלח
5 גרם סוכר
140 גרם קמח
220 גרם ביצים

גנאש מוקצף
500 גרם שמנת 38%
גרידת לימון לפי הטעם
125 גרם שוקולד לבן
15 גרם מסך ג’לטין

מלית גבינה
200 גרם גבינת שמנת 30%
50 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם שמנת 38%
20 גרם סוכר לבן

פירות יער 100 גרם

הכנה

עוגת גבינה לימון ופירות יער רביד שמואלי. צילום: יח״צ-7
עוגת גבינה לימון ופירות יער רביד שמואלי. צילום: יח״צ

שלב 1
בצק רבוך
בקלחת שמים מעם חלב חמאה סוכר ומלח עד לסף רתיחה
מורידים את האש לבינונית מוסיפים את הקמח מערבבים ומועכים, כשנוצר קרום בתחתית ממשיכים לערבב לעוד שתי דקות ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה מפעילים לחצי דקה ומוסיפים את הביצים ( יש לטרוף אותם היטב לפני) מוסיפים בהדרגה של שלוש פעימות תוך כדי שהמיקסר עובד ( המסה תראה שבורה זה תקין )
עד שיוצאת מסה מבריקה ואלסטית מאוד
מעבירים לשק זילוף עם צנתר 15 משונן
מסדרים מגש עם סילפן ( אפשר גם נייר אפייה )
ומזלפים בצורת עיגול או באיזה צורה שתרצו ( פחזניות או אקלר ) מפדרים באבקת סוכר
ומכניסים לתנור על 160 מעלות לחצי שעה עד שעה.

שלב 2
גאנש מוקצף
בקלחת שמים שמנת וגרידת לימון שמים על אש גבוהה עד סף רתיחה בקערה שמים מסת גלטין ושוקולד
ברגע שהשמנת מגיעה לרתיחה שופכים דרך מסננת לקערה ( יש לסחוט את גרידת הלימון – רוב הטעם נמצא בהן)
וטוחנים בעזרת בלנדר מוט עד חמסה אחידה
מכסים את המסה עם ניילון נצמד ישירות
מעבירים לשעה מקפיא ועוד שעה מקרר
לאחר השעתיים מקציפים היטב עד מסה יציבה ( המסה בהתחלה תהיה נוזלית אבל הכל תקין).

שלב 3
מילוי גבינה
בקערה שמים את כל המרכיבים ומקציפים עד מסה יציבה מעבירים לשק זילוף וחותכים חתך קטן

פירות יער
בקלחת שמים פירות יער טריים/ קפואים מבשלים מסננים שישארו רק הנוזלים ומעברים לקירור

שלב 4
בנייה
עושים בתחתית שלוש חתכים קטנים בעזרת סכין
עם שף הסילוף של הגבינה ממלאים את האקלר או כל צורה שתעשו הופכים ומעל מזלפים את הגנאש המוקצף
לבסוף בעזרת כפית שופכים מעט מהנוזל של הפירות יער מגרדים גרידת לימון וזה מוכן

 אינסטנגרם רביד שמואלי: lonormalit_

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק