עוגת תפוח בדבש מבית סבתא

עוגת תפוח בדבש ללא גלוטן רשת ביגה צילום דוד מויאל -3
|
עוגת תפוח בדבש ללא גלוטן רשת ביגה צילום דוד מויאל -1
עוגת תפוח בדבש ללא גלוטן רשת ביגה צילום דוד מויאל

למי  שמתגעגע לעוגת הדבש מבית סבתא, קבלו מתכון מנצח לראש השנה: עוגה המשלבת דבש ותפוחים ללא גלוטן.  רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה חושף את המתכון של סבתא: "עוגת תפוחים בדבש"– ללא גגלוטן. מדובר בעוגה אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, ונימוחה בפה. 

 מרכיבים: 

  • 100 גרם סוכר חום דמורה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 300 גרם דבש
  • 2 ביצים (L)
  • 200 גרם שמן
  • 350 גרם קמח לעוגולת ללא גלוטן (המלצה מאיתנו – קמח תמי לעוגות)
  • 7 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ
  • 200 מ"ל תה ככה מוכן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 165 מעלות

מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה

מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית

 מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לוקחים את קוביות התפוחים , מומלץ לערבב אותם מעט קמח ליפני הוספתם לבלילה ) פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה(. ולערבב בתנועת עטיפה.

 מוזגים את התערובת לתבנית , ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.

 לאפות כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

המתכון באדיבות רשת ביגה המאחלת שנה טובה ומתוקה☺.

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק