שוק אווז על מצע פריקי 

שוק אווז על מצע פריקי. צילום: עלאא סויד - 1
|

לקראת חגי תשרי, שף עלאא דגאישה, השף הראשי של מלון אחוזת 'אסיינדה' ביער, גאה לשתף במנה חגיגית ומיוחדת לארוחות החג –  שוק אווז במייפל רימונים על מצע פריקי, מנה מקומית, משלבת טעמים מזרח תיכוניים נפלאים


שף עלאא, מהעיר מגאר, נשוי ואב לארבעה, שירת בצה"ל, כלוחם. לקראת שחרורו נכנס למטבח לסייע כעוזר טבח ומאותו רגע הבין שהתאהב בבישול. לאחר הצבא, המשיך לעבוד במטבחים שונים בצפון: בחמת גדר, במלון הסקוטי, במלון מצפה הימים ועוד.. במהלך השנים, עבר קורסים רבים והשלים לימודי טבחות עד דרגה חמש, בבית הספר 'רימונים' בטבריה. עלאא זכה לעבוד אצל שפים מוכרים כמו חיים כהן, מאיר אדוני, אבי ביטון וארז קומורובסקי ומהם שאב השראה של מטבחים שונים,  טעמים מגוונים ומתכונים יצירתיים.

שף מלון אסיינדה. צילום: עלאא סויד - 1
שף מלון אסיינדה. צילום: עלאא סויד

לפני כשנתיים החל לעבוד במלון 'אחוזת אסיינדה ביער' כשף ראשי במלון, מאז הוא מנצח על מסעדת המלון ועל אירועי חברות ואירועים פרטיים רבים המתקיימים במלון בהצלחה רבה. 

המתכון באדיבות שף עלאא דגאישה, אחוזת 'אסיינדה ביער':

שוק אווז על מצע פריקי 

מצרכים לשווק האווז: 

  • 2  יחידות שווק אווז
  • 200 גרם  שומן אווז
  • 2 ענפי טימין
  • 2 שני שום
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס מייפל /דבש/ סילאן מעורבב
  • 1/2 ייןן לבן
  • מקל קינמון
  • 100 גרם גרגרי רימון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
שוק אווז על מצע פריקי. צילום: עלאא סויד - 3
שוק אווז על מצע פריקי. צילום: עלאא סויד

אופן ההכנה:

1. צולים על מחבת חמה את שוק האווז כדקה כל צד עד להזהבה.
2. ממיסים את שומן האווז ומוסיפים את כל התבלינים, הטימין והשום.
3. מניחים את שוק אווז בתבנית ומכסים בנייר כסף, מכנסים לתנור שעה וחצי בטמפרטורה 160 מעלות. 
4. מוסיפים את השומן לסיר ומוסיפים את היין, מיץ התפוזים, מקל קינמון, סילאן, דבש מייפל וגרגרי הרימון עד שהרוטב יתחבר.
5. יוצקים את הרוטב על שוק האווז ומכנסים לתנור לחצי שעה יחד עם הרוטב. 

מצרכים לפריקי:

  • 3 כוסות פריקי 
  • 1/4 שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 1 שני שום
  • 4 פטריות קטנות חתוכות קטנות
  • 2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל גרוס
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל
  • 1/2 כורכום
  • 3 עלי דפנה
  • 4 פלפל אנגלי שלם
  • 1/2 כמון
  • 1/2 אגוז מוסקט
  • 1/2 ראס חנות
  • 5 כוסות ציר עוף

אופן ההכנה: 

1.משרים את הפריקי במים חצי שעה ולאחר מכן מסננים
2.מחממים סיר עם שמן זית על אש בנונית ומוסיפים את הבצל / פטריות/ גזר/ עלי דפנה / פלפל אנגלי/עד להזהבה. 
3.מוסיפים את הפריקי לסיר וביחד עם התבלינים מערבבים הכל יחד עם הירקות למשך 5 דקות
4.מוסיפים את ציר העוף ומרככים את הפריקי למשך 10 דקות, לאחר מכן מכסים למשך כחצי שעה. 
5. להגשה- מניחים הפריקי על צלחת ומעל את שוק האווז ומקשטים בגרגירי רימון!


שיהיה חג שמח ובתיאבון! 

'אחוזת אסיינדה ביער', ממוקמת במרומי הגליל המערבי, סמוך לכפר ורדים ומתפרסת על פני שבעים דונם של חורש טבעי ומרחבים מטופחים, בנויה בסגנון אחוזה ספרדית, משקיפה אל נופים קסומים. במלון 170 חדרים מפנקים ומגוונים, בספא: בריכת זרמים רחבת ידיים, סאונה וחמאם אותנטי, 11 חדרי טיפולים וחדר מנוחה בו מוגשת שתיה חמה וכיבוד קל. מסעדת המלון "חרמון" מציעה חוויה קולינארית משובחת, ארוחות עשירות, מנות גליליות ברוח האזור וערבי גריל בגליל (בעונה). בנוסף במלון, בריכה שחייה (בעונה), מגרש ספורט, מיני גולף, חדר כושר, מועדון ילדים ואודיטוריום לאירוח כנסים (עד 280 אנשים).

לפרטים נוספים והזמנות :  073-3133181  או באתר רשת מלונות סי הוטלס 

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק