
שבוע האופנה ניו יורק הוא יריית הפתיחה של שבועות האופנה לקיץ 2024, בין שלל התצוגות היו בתי אופנה שחזרו לשורשיהם האמריקאים, השראות יוצאות דופן לקולקציות ורגע אחד חשוב במיוחד למעצב ישראלי, ובכלל ליהודים בעולם. קובי הלפרין: ״זה היה הרגע שלי ורציתי להשתמש בזה כדי לגרום לאנשים להרגיש טוב בקשר למי שאנחנו כישראלים״
עונת שבועות האופנה נפתחו רשמית בסופ״ש הקודם עם שבוע האופנה בניו יורק שפתח המותג Helmut Lang. זו בסך הכל התצוגה השניה של הקריאייטיב דירקטור Peter Do כשהקודמת ‘זכתה׳ לביקורות צוננות על כך שלא משקפת בעיצובים שבה את הלך הרוח של המותג, כאן דו הלך על רעיונות מעניינות של שימוש בבדים שקופים שביניהם היה השימוש המיוחד בגלילי פצפצים שמהם נעשו גזרות של חולצות ומכנסיים.
הצבעים בקולקציה הזו היו יחסית מצומצמים, שימוש בצבעי שחור לבן חום, והופעה בודדת של אדום מה שבהחלט שונה מהתצוגה הקודמת שזכינו לראות טפטופי צבע גם אם לא בפריט שלם.

מי שגנב את ההצגה בימים הראשונים היה Tommy Hilfiger, מעוז האופנה האמריקאית שנראה שחזרו לשורשים שלהם והציגו קולקציה עם ניחוח פרפי של קולג׳ים יוקרתיים וליגות קיסוס, מלאים מערכות לבוש מחויטות, מרובן מציצים צווארונים קלאסיים והכל בצבעי בז׳ כחול ונגיעות של אדום- טומי הילפינגר קלאסי לצד חידוש ורעננות אחרי שנה שהחסיר משבוע האופנה בניו יורק.

במסגרת התצוגות הביזאריות של שבוע האופנה הזה היתה התצוגה של המותג AREA ששם את הדגש על אלמנטי עיגול בתוך עיגול, וליתר דיוק עיגולים שנראים ממש כמו עיניים. ״העיניים כסמל תמיד מדברות אלינו כי הן מחברות אותנו לצורות רבות של האמנות האהובה עלינו- פופ ארט של שנות ה-60 וסוריאליזם משנות ה-20…״ כך התראיין לווג Piotrek Burke's, המנהל האומנותי של המותג. העיניים כמובן לא היו את כל תכולת התצוגה אבל היו העניין העיקרי שהעסיק את עולם האופנה בהבדל הדק שבין אומנות לתחפושת.

Thom Browne סגר את שבוע האופנה ניו יורק בתצוגה ששואבת כולה השראה מהפואמה ׳העורב׳ של אדגר אלן פו – כובעים עם תוספות אלמנטים שמזכירים כנפי עורב או בתוספת רשתות הינומה שחורות, צלליות עורב על הפריטים ועבודת שיער מדויקת שמזכירה ענפי עצים עירומים לתצוגה כולה תחושת אימה ומלאת סגנון גותי בדיוק כמו לסיפור המקור שמשאירה תחושת צמרמורת והופכת את הסיפור להצגה של ממש.

בין כל הקולקציות הללו הייתה אחת שבלטה במיוחד ליהודים וישראליים – אחד הרגעים המרגשים ביותר בשבוע היה הרגע בתצוגת הבכורה של המותג העצמאי של המעצב הישראלי המוכר קובי הלפרין שבסיומו התנגנה התקווה.
הבחירה לא מקרית, התקווה נבחרה לא רק בשל ישראליותו של הלפרין, אלא גם בגלל נושא התצוגה – ״Illumination of Hope״ שנוצרה בהשראת זיכרונות הילדות שלו על יום השבת והצטרפו אליה גם מנגינות לכה דודי ואשת חיל, וכמובן שלא ניתן להתעלם מההקשר הרלוונטי לימי המלחמה ומצב האנטישמיות בעולם. ״זה היה הרגע שלי ורציתי להשתמש בזה כדי לגרום לאנשים להרגיש טוב בקשר למי שאנחנו כישראלים״ הוא סיפר לתקשורת.


דפנה סאפר – עיתונאית אופנה בכירה
אינסטגרם: dafnasaffer@

נינה שוורץ – עורכת בכירה ופובליציסטית
אינסטגרם: nina_schwartz_stylist@

Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel