עולם הקולינריה קוסם להרבה ישראלים, המבקשים ללמוד את רזי המקצוע ויוצאים לעשות זאת בחו"ל. יש גם מתכון: גלילת חצילים במילוי גבינה ובזיליקום
בארץ, ענף המסעדנות אמנם פורח, אבל לא זוכה ליחס הראוי לו. בחו"ל, שף הוא הראש והלב הפועם של המסעדה, ואילו בארץ נתפס כמקצוע ברירת מחדל של אנשים, או כאלה שהשכלתם הייתה נמוכה. זאת תפיסה שגוייה לחלוטין!
להיות שף זאת אחריות ענקית, כדי להיות שף מצליח, נדרשים תכונות וכישורים של מנהל חברה, שלא לומר מפקד ברמה גבוהה. השף אחראי, החל מהירק שהוא קונה אצל הירקן, ועד אחרון העובדים. השף צריך לשלוט בממלכת המטבח בכל פרמטר אפשרי.
השף מייצג את המסעדה גם במסגרת אירועים, החל מבחירת התפריט ועד לפעילות באירוע עצמו. השף חייב להפגין את כישוריו כדי להראות את המסעדה במיטבה.
מקצוע נוסף שלא זוכה להערכה הראויה הוא מקצוע המלצרות. עבודת המלצרות בארץ, נתפסת כעבודה לסטודנטים, או חבר'ה אחרי צבא אשר משלימים הכנסה, או חוסכים לטיול אחרי צבא. חשוב להדגיש כי עבודת המלצר היא הפנים של המסעדה. המלצר הוא סוכן המכירות הכי טוב של המסעדה, ומה יותר חשוב לעסק טוב מאיש מכירות תותח.
בחו"ל, מלצרות היא מקצוע בפני עצמו. ישנם אנשים שזה המקצוע שלהם לחיים, מקצוע שממנו הם ממש עושים קריירה, בדרך כלל מקומות אלו שאותם מלצרים עובדים בהם יהיו מאוד מצליחים.
בעל מסעדה שמכבד את עצמו ושואף להצלחת העסק מבין שעליו לתת דגש רב על השירות ועל הידע של המלצר.
בקרוב נצא בסדרת כתבות על מקומות שלא ידענו עליהם, ואולי במקרה שמענו עליהם. נראה לכם את הפנים היפות והטעימות של הקולינריה בישראל. נפגוש שפים מעולים, מקומות מהממים. נפגוש אנשים טובים באמצע הדרך שרוצים לעשות טוב דרך הקיבה שלנו.
הטיפ השבועי: על קצה המזלג
נבין מה אומרת כל צורה של הסכום על הצלחת.
מתכון שבועי: איך הופכים ברבע שעה אוכל נגיש במקרר למנת גורמה
גלילת חצילים במילוי גבינה ובזיליקום
מצרכים: חצילים, גבינה, בזיליקום, שום
אופן ההכנה:
- פורסים את החציל לאורכו בעובי של 2 ס"מ.
- ממליחים ל-20 דקות ואז מייבשים את החציל ומקמחים.
- מחממים שמן, לאחר שחומם.
- מטגנים את החציל עד להזהבה.
- מניחים על נייר סופג ונותנים לזה להתקרר.
- לוקחים את הגבינה, עדיפות לגבינת שמנת, חותכים בזיליקום דק, חותכים שום עד לכתישתו ומערבבים הכל בגבינה.
- לאחר שהחציל התקרר, לוקחים בכפית מעט מהמלית של הגבינה בקצהו של החציל ומגלגלים פרוסה פרוסה.
הנה לנו גלילות חציל במילוי גבינה בזיליקום ושום.
אלון לב – עורך מדור אוכל
בעלים של "שף בבית", פינוקים לאירוח ולארועים.
כמו כן, יועץ בתחום המסעדנות.
טלפון 0547455880
אינסטגרם: alon_lev_table_tannis@
נינה שוורץ – עורכת תוכן
אינסטגרם: nina_schwartz_stylist@
טליה סיון – צלמת
אינסטגרם: Talia.Sivan@
Chief editor & art director: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel