הקולינריה בישראל הופכת להיות שם דבר בעולם

גלילת חצילים במילוי גבינה ובזיליקום- 25
|

עולם הקולינריה קוסם להרבה ישראלים, המבקשים ללמוד את רזי המקצוע ויוצאים לעשות זאת בחו"ל. יש גם מתכון: גלילת חצילים במילוי גבינה ובזיליקום

בארץ, ענף המסעדנות אמנם פורח, אבל לא זוכה ליחס הראוי לו. בחו"ל, שף הוא הראש והלב הפועם של המסעדה, ואילו בארץ נתפס כמקצוע ברירת מחדל של אנשים, או כאלה שהשכלתם הייתה נמוכה. זאת תפיסה שגוייה לחלוטין!

להיות שף זאת אחריות ענקית, כדי להיות שף מצליח, נדרשים תכונות וכישורים של מנהל חברה, שלא לומר מפקד ברמה גבוהה. השף אחראי, החל מהירק שהוא קונה אצל הירקן, ועד אחרון העובדים. השף צריך לשלוט בממלכת המטבח בכל פרמטר אפשרי.

שף במסעדה - 2

השף מייצג את המסעדה גם במסגרת אירועים, החל מבחירת התפריט ועד לפעילות באירוע עצמו. השף חייב להפגין את כישוריו כדי להראות את המסעדה במיטבה.

מקצוע נוסף שלא זוכה להערכה הראויה הוא מקצוע המלצרות. עבודת המלצרות בארץ, נתפסת כעבודה לסטודנטים, או חבר'ה אחרי צבא אשר משלימים הכנסה, או חוסכים לטיול אחרי צבא. חשוב להדגיש כי עבודת המלצר היא הפנים של המסעדה. המלצר הוא סוכן המכירות הכי טוב של המסעדה, ומה יותר חשוב לעסק טוב מאיש מכירות תותח.

מלצר במסעדה יוקרתית בני יורק

בחו"ל, מלצרות היא מקצוע בפני עצמו. ישנם אנשים שזה המקצוע שלהם לחיים, מקצוע שממנו הם ממש עושים קריירה, בדרך כלל מקומות אלו שאותם מלצרים עובדים בהם יהיו מאוד מצליחים.

בעל מסעדה שמכבד את עצמו ושואף להצלחת העסק מבין שעליו לתת דגש רב על השירות  ועל הידע של המלצר.

בקרוב נצא בסדרת כתבות על מקומות שלא ידענו עליהם, ואולי במקרה שמענו עליהם. נראה לכם את הפנים היפות והטעימות של הקולינריה בישראל. נפגוש שפים מעולים, מקומות מהממים. נפגוש אנשים טובים באמצע הדרך שרוצים לעשות טוב דרך הקיבה שלנו. 

הטיפ השבועי: על קצה המזלג

נבין מה אומרת כל צורה של הסכום על הצלחת.

צורה זו מראה על כך שאנו מוכנים לתחילת הארוחה. בתאבון!. צילום: טליה - 1
צורה זו מראה על כך שאנו מוכנים לתחילת הארוחה. בתאבון! צילום: טליה סיון
צורה זו אומרת למלצר שלכם שאתם רוצים לנוח רגע ולעשות הפסקה בין המנות. צילום: טליה -1
צורה זו מסמלת למלצר שלכם שאתם רוצים לנוח רגע ולעשות הפסקה בין המנות. צילום: טליה סיון
בצורה זו אנחנו משדרים לצוות ההגשה כי אנחנו מוכנים לקבל את המנה הבאה. צילום: טליה
בצורה זו אנחנו משדרים לצוות ההגשה כי אנחנו מוכנים לקבל את המנה הבאה. צילום: טליה סיון
צורה זו אומרת לשף שאנחנו ממש מרוצים מהמנה והאוכל מצויין. זו הצורה שכדאי להשתמש בה תמיד בארוחה עם החמות. צילום: טליה - 4
צורה זו מסמלת לשף שאנחנו ממש מרוצים מהמנה והאוכל מצויין. זו הצורה שכדאי להשתמש בה תמיד בארוחה עם החמות. צילום: טליה סיון
צורה זו אומרת לצערי שלא אהבנו את המנה בכלל בכלל… יאללה תביאו קינוח יותר טעים שימחק את הטעם המר. צילום: טליה - 6
צורה זו מסמלת: לצערי שלא אהבנו את המנה בכלל. יאללה תביאו קינוח יותר טעים שימחק את הטעם המר. צילום: טליה סיון
צורה אחרונה מעידה על סיומה של מנה. לבריאות! צילום: טליה -1
צורה אחרונה מעידה על סיומה של מנה. לבריאות! צילום: טליה סיון

מתכון שבועי: איך הופכים ברבע שעה אוכל נגיש במקרר למנת גורמה

גלילת חצילים במילוי גבינה ובזיליקום

גלילת חצילים במילוי גבינה ובזיליקום- 2

מצרכים: חצילים, גבינה, בזיליקום, שום

אופן ההכנה:

  • פורסים את החציל לאורכו בעובי של 2 ס"מ.
  • ממליחים ל-20 דקות ואז מייבשים את החציל ומקמחים.
  • מחממים שמן, לאחר שחומם. 
  • מטגנים את החציל עד להזהבה.
  • מניחים על נייר סופג ונותנים לזה להתקרר.
  • לוקחים את הגבינה, עדיפות לגבינת שמנת, חותכים בזיליקום דק, חותכים שום עד לכתישתו ומערבבים הכל בגבינה.
  • לאחר שהחציל התקרר, לוקחים בכפית מעט מהמלית של הגבינה בקצהו של החציל ומגלגלים פרוסה פרוסה.

הנה לנו גלילות חציל במילוי גבינה בזיליקום ושום.

אלון לב - עורך מדור אוכל

אלון לב – עורך מדור אוכל
בעלים של "שף בבית", פינוקים לאירוח ולארועים.
כמו כן, יועץ בתחום המסעדנות.
טלפון 0547455880
אינסטגרם: alon_lev_table_tannis@

נינה שוורץ - 3

נינה שוורץ – עורכת תוכן
אינסטגרם: nina_schwartz_stylist@

טליה סיון

טליה סיון – צלמת
אינסטגרם: Talia.Sivan@

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Editor in Chief: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק