קפה גרג. הפתעות מכל העולם

שף אלעד אמסלם. צילום: רום שי -6666
|

קפה גרג פתח את שנת 2024 בהשקת תפריט חדש. התפריט מאד מגוון בטעמים ייחודיים ומנות ממדינות שונות. אירוע ההשקה כלל ארוחות בוקר, מנות ביניים וקינוחים

ארוחת הבוקר החדשה של קפה גרג הוצגה בצורה מרשימה. הארוחה מסתמכת על טהרת המטבח היווני. ארוחה טעימה ומעניינת מאוד. המנה הגיעה על גבי וופל בלגי קריספי כשלצידו בצל ופטריות טריות (ראוי לציין!) מוקפצות עם שום ורוטב ארבע גבינות. השוס של המנה הגיע בדמותן של ביצים עלומות שהיו עשויות נהדר וטעימות מאד. 

צילום: גליה אבירם -1
צילום: גליה אבירם
שף אלעד אמסלם. צילום: רום שי * 6
צילום: רום שי

ארוחת בוקר נוספת היא שתי ביצי עין המוגשות על טירופיתה עם גבינות ותרד, לצד סקורדלייה שקדים, לאבנה ג'עלה וסלסלת עגבניות, צפתית ודבש מתובל עם אגוזי מלך וסלט יווני. מנה מפתיעה לטובה עם המון חשיבה. 

ארוחת בוקר רשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם - 2
ארוחת בוקר רשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם
צילום: רום שי -888
סמוסה. צילום: רום שי

מנות הפתיחה הוגשו בצורה אסתטית מאד. ניתן לציין את מנת טרטר החציל שכללה חציל שרוף עשוי טוב, בולגרית, סלסת עגבניות, טחינה, קראנץ' קינואה, צנונית. קישוטי בצל ירוק ופטרוזיליה. מוגש עם פוקצ'ה טרייה וטעימה עם ריח של עוד. 

מנות פתיחה. צילום: רום שי - 2
מנות פתיחה. צילום: רום שי
פתיחה. צילום: רום שי -3
טרטר חציל. צילום: רום שי

בצד האיטלקי, הוצגה מנת מק אנד צ'יז שזו פסטה רדיאטורי ברוטב גבינות מוקרם ומוצרלה ופרמז'ן. המנה הייתה טעימה אך היה חסר לי בה צבע שיקפיץ את העין. בכל זאת! לדעתי המנה פוספסה מעט הייתי מציע לשלב במנה עירית קצוצה או חתיכות בזיליקום ואורגנו טריים שעושים את העבודה. 

צילום: גליה אבירם -36
מהמטבח האיטלקי. צילום: גליה אבים
קנלוני ברשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם -999
קנלוני ברשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם

המנה שהרשימה אותי הייתה המנה ההודית של דג וקארי ירוק. פילה דניס צלוי על גבי מצע של אטריות דקות, קרישה, שום, זוקיני, עלים ירוקים ברוטב קארי ירוק כוסברה ובוטנים גרוסים. המנה הוצגה מאד יפה והרשימה אותי גם מבחינת הטעם וגם מבחינה אסתטית. ציון גבוה מאד. ממליץ בחום על המנה.
הסלטים הוגשו בצורה אסתטית וטעימה. הדבר היחיד שקצת מפריע לי זה המחיר: גבוה במעט, בטח בתקופה זו.
בתמונה ניתן לראות את הלוק של סלט קינואה ועדשים (אחד היפים!).
במסגרת הקינוחים ניתן למצוא מספר של פנקייקים במגוון טעמים, עוגות טובות ומעניינות שכיף לסיים איתן את הארוחה. 

צילום: רום שי. -33
צילום: רום שי
מנת גירוס יווני סלמון. רשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם --999
מנת גירוס יווני סלמון. רשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם

אסכם ואומר – ההשקה הייתה ברמה טובה, המנות הוצגו בצורה מרשימה, מעשה ידיו של השף הראשי אלעד אמסלם. 
שמחתי לשמוע שרשת קפה גרג נותנת יד לאיחוד הלאומי ומעניקה לחיילים היקרים שלנו שתייה קרה או חמה לכל מי שמגיע לסניפים. כמו כן, הרשת עזרה במתן כריכים לחיילים ועל זה מגיע שאפו גדול לבעלי הרשת, שגם בתקופה קשה זו ידעו לשים את היד בכיס ולתת ברוחב לב לחיילים הנהדרים שלנו. 

צילום: רום שי -5777
צילום: רום שי
מנת קינוח מלפי רשת קפה גרג צילום גילה אבירם ---6
מנת קינוח מלפי. רשת קפה גרג. צילום: גילה אבירם

הטיפ היומי שלנו

דגים טריים או כאלה הופשרו מהקפאה? מה מומלץ? 

  • עור הדג – העור של הדג חייב להיות לח, מבריק ומעט רירי. במקרה שאחד מהדברים לא קורה, הדג עבר הקפאה. 
  • צבע הזימים של הדג – הזימים צריכים להיות אדומים ומבריקים. במידה והם דבוקים זה לזה נדע ישר שהדג עבר הקפאה. 
  • חשוב מאד שהבשר של הדג לא יהיה גמיש מדי. במידה ולחצנו על הדג עם האצבע נוודא שלא נותרה בו גומה והוא נשאר מתוח. במידה ונהיה חור בדג זה אומר שהוא עבר הקפאה.
  • העיניים של הדג – אם העיניים של הדג נוצצות ומבריקות נדע שהדג טרי אם עינייו עכורות זה סימן שהדג אינו טרי
  • הכי חשוב להריח את הדג אם יש לנו. ולו הספק הקטן ביותר שלדג יש רייח לא טוב. פשוט לא להסתכן ולא לנגוע בדג 
  • כאשר אנחנו קונים דגים טריים עלינו לאחסן אותם במקרר אם אפשר עם פתיתיי קרח על מנת שהקור ישמר והדג לא יקפא.
  • זמן אחסון במקרר עד יומיים.

חשוב מאוד לדעת! אם קניתם דג קפוא והוא הופשר אסור בתכלית האיסור להקפיאו שוב

מתכון דג. צילום גליה אבירם -7
מתכון דג. צילום גליה אבירם

מתכון דג וקארי ירוק. באדיבות השף הראשי של קפה גרג – אלעד אמסלם

מרכיבים:

  • נודלס (עדיף טרי)
  • פילה דג דניס 
  • רוטב קארי ירוק
  • שום קטוש
  • כרישה קצוצה
  • זוקיני – חתוך לאצבעות בעובי 2 ס"מ
  • תרד עלים
  • עלי בזיליקום
  • עלי כוסברה
  • עלי פטרוזליה
  • עלי נענע
  • בוטנים גרוסים מעל המנה
  • 4 שיני שום קלופות
  • 3 בצלי שאלוט
  • 2 לימונים קלופים 
  • 2 גבעולים למון גראס
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • 1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)

אופן הכנה:

  • מעבירים למעבד מזון את כל המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד. 
  • לערבב את הקרם קוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול)
  • מחממים מחבת עם מעט שמן, צולים את הפילה דג על העור (להניח את התרווד על הדג לצלייה נכונה יותר) כ-4 דקות, מכינים מראש מגש עם נייר אפיה לתנור,  מעבירים את הדג למגש, מתבלים במלח ופלפל, שמן זית לימון ומכניסים לתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 200 מעלות, לעוד 10 דקות.
  • מעלים סיר עם מים חמים לבישול הנודלס (בישול כ- 2 דקות)
  • מחממים מחבת עם מעט שמן, מוסיפים את השום, כרישה ואצבעות הזוקיני ומקפיצים  כ-2 דקות ומוסיפים מהרוטב קארי שהכנו מראש, להכניס לתבשיל את כל העלים הירוקים ולהמשיך בישול עוד דקה ולחבר את הנודלס למחבת.
  • להניח בצלחת את הנודלס והרוטב, לחבר את הדג על נודלס, לפזר בוטנים גרוסים ועלי כוסברה ולהגיש.
אלון לב - עורך מדור אוכל

אלון לב – עורך מדור אוכל
בעלים של "שף בבית", פינוקים לאירוח ולארועים.
כמו כן, יועץ בתחום המסעדנות.
טלפון 0547455880
אינסטגרם: alon_lev_table_tannis@

רום שי-1

רום שי – צלמת
אינסטגרם: rom.shay.photography

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

Editor in Chief: Effie Elisie
Email: fashionisrael.mag@gmail.com
Instagram: fashion_israel.mag
site: https://www.fashion-israel.co.il
Facebook business page: Fashion Israel

פורסם בקטגוריות Fashion Food, חדשות האוכל, מתכונים
תגובות פייסבוק