מוזיאון העיצוב בחולון

פסטיבל פרינט סקרין 2015-5
|

"להיות הבית של קהילת הניו- מדיה". זה התחיל ביוזמה צנועה של ליאור זלמנסון, דוקטורנט בפקולטה למנהל עסקים. תוך זמן קצר, פסטיבל Print Screen לתרבות דיגיטאלית תפס תאוצה והיום מושך אליו כשלושים גופים, קרנות ומוסדות בינלאומיים חובקי עולם. בתוכנית: סרטים פורצי דרך, כנסים מקצועיים, תערוכות, סדנאות ומפגשים עם פרפורמרים מעולם הטכנולוגיה והאומנות

מוזיאון העיצוב בחולון

 

פסטיבל פרינט סקרין 2015-3
"איזון בין גישה ביקורתית לאור חיובי". ליאור זלמנסון. צילום: בוריס גילטבורג

מאת צח אוריין-אוראץ'

בדומה לחיים הפרטים של ליאור זלמנסון, מייסד ומנהל האומנותי של פסטיבל Print Screen לתרבות דיגיטאלית, הנערך זו השנה החמישית בסינמטק חולון, המשלב בחייו בין עולמות תוכן שונים ומגוונים כדוקטורנט בפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת תל- אביב לצד היותו מחזאי שכבר העלה הצגה בתיאטרון הסימטה ועם סרט קצר המצטלם על פי תסריט שהוא כתב, כך גם הפסטיבל שהוא יזם מפגיש בין עולמות שונים. "כל המוטיבציה שלי לפסטיבל הזה הגיעה מהרצון לחבר בין אקדמיה, אומנות וקולנוע לבין העיצוב והטכנולוגיה הדיגיטלית אחרי ששמתי לב, עד כמה אני עושה שימוש בקולנוע על מנת להבהיר מושגים בעולם הדיגיטלי" מסביר זלמנסון.
מה שהחל ביוזמה צנועה, לקיים סדרה חד-פעמית של מפגשים בנושא קהילת הניו-מדיה, הפך על ידי סינמטק חולון, שקלט את העניין והפוטנציאל, לפסטיבל בינלאומי שתפס מקום מכובד בין פסטיבלי התרבות הדיגיטלית בעולם, המקדם חשיבה יצירתית, קידום יזמות ויצירת שיתופי פעולה ושיח פורה בין תעשיית ההייטק לבין עולמות האמנות והתרבות. כשלושים גופים, קרנות ומוסדות שונים שותפים השנה להפקת הפסטיבל ובהם קרן קופרו, פסטיבל טרייבקה ושגרירות ארצות הברית, המכון הפולני או פסטיבל דוק-אביב. התוכנית ליין אפ העשיר כולל סרטים פורצי דרך והקרנות בכורה, כנסים מקצועיים, תערוכות, סדנאות ומפגשים עם פרפורמרים מהארץ ומהעולם שיצרו פריצת דרך בעולם הטכנולוגיה והאומנות, כולל מספר שיא של אורחים בינלאומיים שיגיעו מארצות הברית, פולין, אוסטריה וספרד.

פסטיבל פרינט סקרין 2015
מוזיאון העיצוב בחולון. מתוך הסרט 'אני אליס'. פסטיבל פרינט סקרין

"המטרה שלנו היא להיות הבית של קהילת הניו- מדיה ולקדם את אותם אמנים ואנשי טכנולוגיה, שעושים דברים יצירתיים לא בשביל האקזיט, אלא רק כי יש לעבודות שלהם ערך אמנותי והן מלמדות אותנו משהו על עצמנו"מוסיף זלמנסון.אחד האתגרים של זלמסון, כמנהל אמנותי של פרינט סקרין, הוא למצוא את האיזון בין גישה ביקורתית, המדגישה את השפעות השליליות של הטכנולוגיה נכון להיום, לבין פסטיבל שמראה אותה ואת היצירתיות שהוא גוררת באור חיובי ואוהד. ואחרי שבשנים הקודמות נבחרו לפסטיבל נושאים מובילים כמו "שכחה" או "שליטה" נבחרה השנה הכותרת של רגישות בעולם הדיגיטלי –  HyperSensitive – כנושא המוביל, ואחת מאורחת הפסטיבל, אמנית המדיה הדיגיטלית מפולין, קרולינה סובצקה, המתמחה ברגישות סביבתית קבוצתית, תערוך  פרויקט מיוחד וביום שישיש (29.5), בדיוק בשעה 11:35 ברגע בו עובר לווין הצילום מעל שמי חולון וגוש דן, יכוונו סמרטפונים לשמים ב-75 קוארדינטות שונות שסובצקה בחרה בכל רחבי חולון, ובאמצעות אפליקציה ייחודית יהפכו כל המשתתפים למצלמה אנושית המורכבת מעשרות צלמים עם תמונת שמים המונית, המתבוננת חזרה אל לווין הצילום.

"כל המוטיבציה שלי לפסטיבל הזה הגיעה מהרצון לחבר בין אקדמיה, אומנות וקולנוע לבין העיצוב והטכנולוגיה הדיגיטלית אחרי ששמתי לב, עד כמה אני עושה שימוש בקולנוע על מנת להבהיר מושגים בעולם הדיגיטלי

אירוע שוטטות, שיערך בחמישי (28.5) בכל מתחם המדיטק – כולל הסינמטק, הספרייה ומוזיאון העיצוב –  יציע התנסות דיגיטלית וחגיגה רב-תחומית של מיצגים, סרטי קולנוע והופעות עד חצות. מבין סרטי הפסטיבל מומלצים במיוחד לטעמו של זלמנסון הסרט "אקס מכינה" של אלכס גרלנד, שכתב את "28 יום ואחרי" עטור השבחים עם סיפור פרנקנשטיין של העידן הדיגיטלי, התוהה אודות האיום שגלום בפיתוח בינה מלאכותית, הסרט "מבקרים" שביים גודפרי רג'יו, שהביא לעולם את היצירה "הנבואה" עם המלחין פיליפ גלאס והעורך ג'ון קיין, המציע מסע מרהיב של החיים העכשוויים ודיוקן של מערכת היחסים הממגנטת בין האדם והטכנולוגיה, או את הסרט התיעודי מעורר המחשבה, "אני אליס" על שלוש נשים קשישות המתגוררות לבדן ומקבלות כניסוי רובוט אכפתי הבנוי בדמות ילדה קטנה ונותן מענה ייחודי לאוכלוסייה הולכת וגדלה של מבוגרים הסובלים מבדידות. "זה סרט מרגש מאד שמציג נקודת מבט מרעננת על האפשרויות הגלומות בפיתוח טכנולוגי שמציע תחליף לבן לוויה בשר ודם" מוסיף זלמנסון.

פסטיבל פרינט סקרין 2015-6-0
מוזיאון העיצוב בחולון. "בחולון קורים דברים נהדרים". ליאור זלמנסון. צילום: בוריס גילטבורג

במוזיאון העיצוב יערכו אירועים חווייתיים-רגשיים כמו המפגש שיצרה מיה מגנט בין פרפורמרית חיה ופרפורמית מוקלטת ומעלה שאלות על הקשר עם הטכנולוגיה באמצעות שימוש בתוכנות מוכרות או מופע בן 4 שעות "לא מכניסה את זה למוזיאון" שיצר ג'ייסון דנינו-הולט ביחד עם חמישה פרפורמרים נוספים החוקרים את עצמם באמצעות וידויים אוטוביוגרפים חושפניים. "אין בזה אמנם שום טכנולוגיה אבל שצפיתי בווידויים של ג'ייסון הבנתי מה יכול להיווצר כאן ועכשיו עם וידויים שנעשים פנים מול פנים" מבאר זלמנסון. לדעתו, השאלה האם טכנולוגיה מוצאיה את הרע מאנשים והאם אנו מאבדים בגללה את האמפטיה לאחר, היא שאלה פתוחה ומשקל רב הוא נותן למתכנתים, למעצבים או לאנשי החינוך בתפקיד להנחות אותנו, איך נכון להשתמש בטכנולוגיה. "אנחנו לא יודעים להתמודד עם לבד ולכן אנחנו בורחים אל המסך" הוא קובע.

פסטיבל פרינט סקרין 2015-4
מוזיאון העיצוב בחולון. מתוך הסרט 'אני אליס'. פסטיבל פרינט סקרין

אלפיים איש השתתפו בפסטיבל האינטראקטיבי בשנה שעברה, רובם קהל מעודכן ו"שבוי" אך זלמנסון מכוון גם לקהלים אחרים, "ולכל מי שרוצה להעשיר את עולמו, לחשוב ולחוות חוויה אחרת". במשך ארבעת ימי הפסטיבל יערכו גם פאנלים, הרצאות ודיונים מעמיקים, כמו מפגש "בין שדרוג למגבלה" עם הסייבורגים האורחים מחו"ל,  ניל הארביסון ומון ריבס. במסגרת סדנת "האקאתון" האינטנסיבית, המנוהלת על ידי פסטיבל טרייבקה היוקרתי, ישתתפו ייצרו כחמישים אמנים, אנשי טכנולוגיה, מעצבים ואנשי קולנוע  פרויקט קולנוע ואמנות אינטראקטיבי, שאת תוצריו הסדנא יציגו בערב הנעילה., "אי כנס", הנערך זו שנה השלישית במסגרת הפסטיבל, מציע מפגש ספונטני בין אנשי אמנות וטכנולוגיה כאשר תוכנית הכנס נקבעת בזמן אמת על ידי המשתתפים באירוע. "בחולון קורים דברים נהדרים ואנחנו בתהליך של שינוי הדיסקט ולהראות לאנשים, שתרבות טובה וחדשנית מתרחשת דווקא מחוץ לתל אביב" מוסיף זלמנסון, שקורץ ומציץ לעתיד וממשיך להפוך את פרינט סקרין לאחד מפסטיבלי הניו-מדיה החשובים בעולם.

פסטיבל PRINT SCREEN, סינמטק חולון, 30-27 במאי 2015

מוזיאון העיצוב בחולון

האורחים הבולטים שיגיעו לפסטיבל השנה:

ניל הארביסון NEIL HARBISSON, ספרד

ניל הארביסון NEIL HARBISSON, ספרד
האמן ניל הארביסון נולד עיוור צבעים לחלוטין, אך בזכות אביזר שחובר לראשו מסוגל להפוך צבעים לתדרים קוליים. במקום לראות את העולם בגוונים של אפור, מסוגל הארביסון להאזין לסימפוניה של צבעים, וכתוצאה מכך מסוגל אף להאזין לעצמים וויזואלים כגון ציור ואפילו פרצופים. עם הזמן הוא החל להרגיש את הצלילים במקום לשנן אותם, וכבר לא היה לו יותר את הצורך לחשוב על הצלילים מיכוון שהוא החל להרגיש אותם. הוא מספר בהרצאה כיצד הוא הולך לתערוכה ומקשיב ליצירה של פיקאסו. הליכה לסופרמקרט הפכה בשבילו לחוויה מרגשת, כשהצבעים הרבים יוצרים מלודיות בראשו.

מון ריבס MOON RIBAS, ספרד

מון ריבס MOON RIBAS, ספרד
מון היא כוריאוגרפית קטלאנית, רקדנית ואקטביסטית "סייבורג", המוכרת בין היתר בשל חיבור של סנסור ססמי למרפקה המאפשר לה לחוש ברעידות אדמה דרך ויברציות בסנסור. עבודות הכוריאוגרפיה שלה מבוססות על חקר של תנועות חדשות המתפתחות מהתוספת של חושים חדשים ושימוש בתוספות הסנסוריות לריקוד.

קארים בן חליפה- Karim Ben Khelifa, ברלין

קארים בן חליפה – Karim Ben Khelifa, ברלין
קארים בן חליפה הוא צלם עיתונות שעובד כפרילנס קבוע ב"טיים מגזין","ווניטי פייר","לה מונד" ועוד מגזינים, בנוסף בן חליפה ייסד את Emphas.is – אתר המחבר בין קהלים שונים וצלמי עיתונות במטרה ליצור קהילות גלובליות ומודלים אלטרנטיביים לסיפור ויזואלי.  הוא זכה בשנת 2013 במלגת קרול בינדר של קרן ניימן לעיתונאות באוניברסיטת הרווארד.

BE ANOTHER LAB
קולקטיב בין-תחומי בינלאומי המקדיש את עבודותיו לניסויים וחוויות של גילום גוף ותודעה אחרת. בבסיס העבודות מונחת האמונה שה"עצמי" קשור עמוקות להבנה של ה"אחר", ושיותר מהיותנו אינדבידואלים אנחנו חלק ממערכת רחבה יותר שנקראת האנושות. תחת פרספקטיבה זאת, העבודות של הקולקטיב מחפשות אפשרויות חדשניות לאינטראקציה וגילום האחר, הרחבת הגוף והאופק, וזאת באמצעות חיבור בין טכנולוגיה דיגיטלית פשוטה ומתודות ממדעי המוח. ההרכב יציג בפסטיבל את עבודתו The Machine to be Another

 

*צח אוריין אוראץ', עיתונאי (מעריב), בלש היסטורי וחוקר שורשי משפחות ("שורשים עם נשמה") ומרצה על גנאלוגיה.
צח אוריין אוראץ' בפייסבוק  מייל: zackoryan@gmail.com‏

זארה-Fashion-Israel-מגזין- אופנה-ישראלי-טרנדים-נשים-2021-טרנדים-גברים-2021-חדשות-אופנה-אתר-אופנה-חדשות-האופנה-כתבות-אופנה-סטייל-טרנדים-מגזין-סטייל-מגזין-יופי-אופנה-ישראלית-אופנת-נשים-הפקות-אופנה-ישראל-קורונה-מגזין-אופנה

בעלים ועורך אחראי: אפי אליסי
Fashion Israel – מגזין אופנה של ישראל
מייל: fashionisrael.mag@gmail.com
טלפון: 050-7368167
אינסטגרםfashionisrael.mag
אתר: https://www.fashion-israel.co.il/
הקבוצה שלנו בפייסבוק: Fashion Israel – מגזין אופנה של כולם!
דף עסקי: Fashion Israel
כתובת למשלוח: רח׳ בר כוכבא 1, דירה 1, רמת גן

תגובות פייסבוק