Cosmopolitan מדור יין ואלכוהול מאת זיו מנור. עוברים למצב רוח של קיץ: מרענן, צבעוני ושמח. הצעות לקוקטיילים מרעננים בשילוב מנות קלילות
המבורגר
הקיץ ממש מעבר לפינה, ואנו חושקים במשקאות קלילים. את הוויסקי הכבד מאפסנים יחד עם המלנכוליות הסתווית, את הקוניאק המחמם נשלח למקום ממנו באו רעמי החורף. האביב נושא השמחה, ההתחדשות והאופטימיות צובע לנו את החיים בצבעי פריחה בוהקים ומרנינים. ולהשלמת התמונה הפסטורלית מתחשק לנו משקה קליל, אופטימי, צבעוני, שישמר את מצב רוחנו הטוב.
רוב הקוקטיילים מכילים כמות פחותה של קלוריות מאשר במנת גלידה חלבית רגילה, וזה מסתדר לנו מצוין עם ההכנות לקיץ. וכן, רובם מתאימים גם לטבעונים.
טיפים ןהמלצות להכנת קוקטיילי גלידות:
1. יש להכין את הקוקטיילים והמיקסים מול האורחים לשם הרושם.
2. מומלץ לשים את הכוסות במקפיא ליצירת ניראות מיוחדת לקיץ ולהגיש בכוסות קטנות.
3. יש לקשט עם פרי אקזוטי : אננס, תותים.
4. יש להתאים את עוצמת הקוקטייל לטעם האורחים , אורחים האוהבים משקאות עדינים יש להכין את הקוקטייל עם מעט אלכוהול ויותר משקאות קלים ולאורחים האוהבים משקאות חזקים מומלץ לא להכין קוקטייל אלא לתת משקאות חזקים : וויסקי , וודקה, רום ועוד.
5. בעת הכנת קוקטיילים בבלנדר יש לשים הרבה קרח על מנת להסמיך את הקוקטייל ולתת לו מרקם של ברד.
6. לפני האוכל מומלץ להכין קוקטיילי גלידות"מעוררי תאבון" : קוקטיילי סאוור או קוקטיילים עם אחוזי אלכוהול נמוכים וקלילים בטעם.
7. ואחרי האוכל להכין קוקטיילי גלידות "לסיום הארוחה" כדוגמת הקינוחים המתוקים , קוקטיילים עם רמת מתיקות מודגשת ומורגשת.
סורבה פירות אדומים קייצי Red fruit sorbet
סלט מואי טאי – בטטה מטוגנת על מצע גזר, קולורבי , חסה ובצל ירוק
המצרכים:
2 בקבוקים לף רובי
100 מ"ל ליקר לה בל סנדרין
20 מ"ל סאוור
250 גרם גלידת סורבה בטעם מנגו
חופן אוכמניות אדומות ופירות אדומים
אופן ההכנה: ½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח, מוסיפים את כל המרכיבים. מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה: מוזגים לכוס מרטיני ומקשטים עם אוכמניות אדומות ופירות אדומים.
סורבה ים תיכוני Mediterranean Sorbet
באן בורגר – לחמניה מאודה עם קציצת המבורגר ורוטב חמאת בוטנים
המצרכים:
120 מ"ל ואן גוך מלון
1 בקבוק סיידר סומרסבי
80 מ"ל סאוור
250 גרם גלידת סורבה תות שדה
לימונים
אופן ההכנה: ½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח ,מוסיפים את כל המרכיבים מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה: מוזגים לכוס מרגריטה ומקשטים עם לימון.
סורבה פירות יער מפתה Red berries
המבורגר עוף – שילוב של פרגיות וחזה עוף עם בצל ירוק צרוב על הגריל
המצרכים:
100 מ"ל ואן גוך דובדבנים שחורים
2 בקבוקים לף רובי
80 מ"ל סאוור
250 גרם גלידת סורבה פירות יער אדומים
אופן ההכנה: ½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח ,מוסיפים את כל המרכיבים מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה: מוזגים לכוס שמפניה ומקשטים עם אננס מיובש
קוקטייל היער השחור
קסטה באמבטיית שוקולד – קרם ווניל עם ביסקוויט שוקולד טופי ורוטב שוקולד חם
המצרכים:
100 מ"ל café boheme
300 גרם גלידת ווניל טופי קראנץ
60 מ"ל שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה: ½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח ,מוסיפים את כל המרכיבים. מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד.
הצעת הגשה: מוזגים לכוס נמוכה עם כתר סוכריות צבעוניות
קרם בורלה קייצי
קרם בורלה- שכבות של קרם בורלה קפוא עם טווילים דקיקים מוגש עם בננות מקורמלות בלהבת רום
המצרכים:
100 מ"ל ואן גוך קרמל
80 מ"ל ואן גוך דאבל אספרסו
גלידת סורבה שוקולד בראוניס
שמנת 38%
מקלות קינמון
אופן ההכנה: ½ מכלי הקיבול של הבלנדר ממלאים בקרח ,מוסיפים את כל המרכיבים מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם עדין של ברד. מוזגים לצנצנת קטנה עם מקלות קינמון בתוספת צנצנת נוספת עם שמנת
צילום : אריאל קריידרמן, צילומים : BLCK גלילות, מיקסולוגיה: זיו מנור