סמבוסק מועשר

סמבוסק. צילום: אלעד ברנגה -14
|

עם בוא הסתיו, מציעה הרבלייף את גרסת הבריאות למאכל האהוב – סמבוסק. החידוש המרענן טמון בתוספת החלבון ההופכת את הסמבוסק המסורתי למועשר בחלבון, מזין ובריא.

מרכיבים:

לבצק:

  • גביע יוגורט בטעם טבעי
  • 180 גרם קמח כוסמין מלא
  • 3 כפות מדידה אבקת חלבון או  2 כפות מדידה אבקת חלבון ו-1 אבקת מרק עגבניות גורמה
  • חצי שקית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • שומשום או קצח

למילוי:

  • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות 
  • גבינה לבחירה: מוצרלה / פטה / בולגרית
  • עשבי תבלין: בזיליקום, אורגנו
  • זיתים
סמבוסק. צילום: אלעד ברנגה -1
סמבוסק. צילום: אלעד ברנגה

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק:

להניח בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפיה, מלח, יוגורט, ביצים, אבקת החלבון (ואם תרצו גם אבקת מרק עגבניות גורמה) ולערבב היטב. ללוש עד שיוצא בצק אחיד (אפשר לקרר מעט בסוף הלישה).

  1. להכנת המילוי:

להניח בקערה את כל המרכיבים ולערבב.

אם רוצים רוטב עגבניות: להניח את העגבניות בבלנדר ולהוסיף כף שטוחה של אבקת מרק עגבניות. לטחון למרקם אחיד. להוסיף לרוטב את הגבינה, עשי התיבול וזיתים או כל תוספת שהיא לטעמכם.

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרדד את הבצק למשטח אחיד, אפשר לקמח מידי פעם. לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי. לסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג. להבריש כל סמבוסק בביצה ולפזר מעט שומשום או קצח. להכניס לתנור ל-10-15 דקות עד שמשחים.

סרטון להכנת סמבוסק עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, 

כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת: 

פורסם בקטגוריות Fashion Food, מתכונים
תגובות פייסבוק