אילנה דיין: ״ביבי הפך אותי לאויבת שלו״

אילנה דיין בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ, EFIFO, אתר אופנה - 3
|

אילנה דיין: ״רוחות רעות מנשבות. ביבי לקח זאת לקיצוניות בשנה האחרונה, צריך להבין מאיפה הוא מגיע. אפשר לא לאהוב עיתונאים מסוימים. יש עיתונאים שאני מעריכה וכאלה שפחות״. וגם: ביטול המכס של שר האוצר משה כחלון על נעליים לא תעזור למשפחות

 

אילנה דיין בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ, EFIFO, אתר אופנה - 2
״אין ספק שהאימהות והנשיות שלי מאפשרים לי לגעת ולהביא סיפורים בצורה שונה״. אילנה דיין עם פרופ׳ רפי מן במסגרת ״מפגשים עם התעשייה״, בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ

 

מאת: אפי אליסי

אלינה דיין: "תגובתו של ראש הממשלה כלפי הייתה רק עוד סימן לכך שיש רוחות רעות שמנשבות, ומנסים להצר את צעדיה של התקשורת בישראל. אני לא האויבת של ראש הממשלה, זה הוא שהפך אותי לאויבת שלו. אומנם התקשורת היא חופשית, חיה, בועטת ואגרסיבית, אבל ההתנהלות היא בעייתית. כאוס בתאגיד, תגובות מופרכות כלפי תחקירים, מערכת פוליטית שמסכנת את התקשורת החופשית, לצד בעיות בתחומים נוספים מלבד התקשורת".

 

אילנה דיין: "העימות של נתניהו עם התקשורת התחיל בבחירות של 1996. צריך להבין שנתניהו נכווה מהתקשורת כי הוא חש שהוא קיבל סיקור לא הוגן לאחר הניצחון, ובצדק. אומנם הוא לקח זאת לקיצוניות בשנה האחרונה, אבל צריך להבין גם מאיפה הוא מגיע. למרות הרוחות הרעות. יש בישראל תקשורת עם דנ"א בריא, על אף שיש בעיות. מספיק להסתכל על מערכות החדשות בערוץ 2 ו-10 ורואים שאלו מערכות חדשות משובחות שעושות עבודה עיתונאית מקצועית ברמה גבוהה, וכל זאת כי הציבור בישראל רוצה לדעת ולא יסתפק בפחות מזה".

 

אילנה דיין על הירידה התלולה באמון הציבור כלפי התקשורת : "חלק מכך התקשורת הרוויחה ביושר, בזה אין ספק. יחד עם זאת, אפשר לא לאהוב עיתונאים מסוימים, אבל כמכלול, אנשים עדיין צופים וצורכים תקשורת. יש עיתונאים שאני מעריכה וכאלה שפחות, אבל לכולם יש סקרנות ורעב, וזה מה שחשוב".

 

אילנה דיין בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ, EFIFO, אתר אופנה - 1
״אנחנו לא מסמנים אנשים״. אילנה דיין עם הסטודנטים של בית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ

 

אילנה דיין על השפעת הרשתות החברתיות על התקשורת: "כיום, השליטה במנועים הגדולים של השיח הציבורי התפזרה. לכאורה זה מבורך, אך בפועל ההשפעה של זה היא הרסנית. עיתונאי תמיד חייב להפעיל שיקול דעת לגבי המידע שהוא מפיץ ולא להשפריץ כמו ממטרה ואילו בשדות החדשים אפילו לא מתיימרים להפעיל שיקול דעת, וזה זולג גם לפלטפורמות שלנו של התקשורת המסורתית".

 

אילנה דיין על "עובדה" (משודרת משנת 1993): "למרות מה שאנשים חושבים, אנחנו לא מסמנים מטרות ואז מחפשים חומרים. אנחנו לא מסמנים אנשים אלא פועלים לפי האינפורמציה שאנחנו מקבלים. התחקירים משודרים רק לאחר מאמץ יסודי לאמת את המידע ולהבטיח את אמינותם. אנחנו עובדים קשה כדי לעשות תחקיר שמבשיל לכתבה. דברים לא טובים לא יגיעו לצילום. כשאני סיקרתי ממוצב קדמי באפגניסטן, יכולתי לדבר איתם ממקום של חוויה ישראלית בעזה והתחככות עם אוכלוסייה אזרחית וזה אחרת לגמרי מכל מה שהצופה יראה בתחנות שידור אמריקאיות. זו לא דרמה אלא עיתונאות. עיתונאי עובד בשירות האמת ובשירות הציבור שצופה ושומע אותו.  הבוס האמתי הוא הציבור. וזה לא משתנה לעולם ולא משנה אם אתה בכלי תקשורת פרטי או ציבורי".

 

 

אילנה דיין על מקומה כאישה בעולם העיתונות: "לקח לי המון זמן להשתחרר מהצורך להוכיח את עצמי בעולם גברי, היום אני חושבת שיש יתרון ענק לאישה בתחום הזה. אני מביאה תחקירים ממקום אחר ואין ספק שהאימהות והנשיות שלי מאפשרים לי לגעת ולהביא סיפורים בצורה שונה".

 

אילנה דיין בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ, EFIFO, אתר אופנה
״מערכת פוליטית שמסכנת את התקשורת החופשית״. אילנה דיין בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל. צילום: יח״צ

 

נעמה ויסבורט: ״ביטול המכס על נעליים לא תמיד יעזור למשפחות"

"הוראת השעה עליה חתם שר האוצר משה כחלון לביטול המכס על נעליים, במסגרת תוכנית נטו למשפחה, היא מבורכת משפחה ממוצעת עם 3 ילדים תרכוש בשנה כ-12 זוגות נעלים לילדים קטנים בשנה. המשמעות היא עלות ממוצעת של 2,400 שקל עבור נעלי ילדים בעוד ביטול המכס יקטין את עלות הרכישה בכ-12%. עם זאת, צעד הגדלת נקודות הזיכוי בעייתי כיוון שמשפיע רק על משפחות אשר מגיעות לגובה משכורת אשר עליה משולם מס הכנסה. זאת, בעוד משפחות מתחת לקו זה, שהן אלה אשר צריכות אולי יותר מכל את ההקלות במס, לא יקבלו אותו.

 

נעמה ויסבורט-נעמה ודנה המרכז לכלכלה אישית
נעמה ויסבורט. נעמה ודנה-המרכז לכלכלה אישית. צילום: יח״צ

 

*את הדברים אמרה השבוע אילנה דיין, ("עובדה"), בשיחה עם סטודנטים ומרצים בבית הספר לתקשורת באוניברסיטת אריאל ובמסגרת התוכנית "מפגשים עם התעשייה", בהנחיית פרופ' רפי מן, המתקיימת זו השנה השלישית בבי"ס לתקשורת באריאל ומארחת אנשי תקשורת בולטים באולפן הטלוויזיה של בית הספר. בין היתר התארחו עד עתה בתוכנית דן שילון, ירון לונדון, נחום ברנע, אמנון אברמוביץ', מיקי חיימוביץ', קלמן ליבסקינד, דרור גלוברמן, גדעון לוי, צבי יחזקאלי, ארז טל, נוי אלוש, ליאת רון, דידי הררי ואנשי תקשורת נוספים.

 

פורסם בקטגוריה כתבות אופנה
תגובות פייסבוק